Pécsbányán már most gondolnak a télre

Lesz mivel fűteni télen a rászoruló pécsbányai családoknak, ugyanis a Pécsi Vagyonhasznosító jóvoltából a városrész önkormányzati képviselője, Pál Miklós kérésére tíz köbméter tüzelőfát osztanak majd szét, ami az Expo Center területén található fák rendezéséből maradt vissza.

Az Expo Center a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. kezelésében áll, így az ottani fák gondozása során keletkezett anyagot a cég a Pécsbányai Kulturális Egyesület szociális fatárolójába szállította. Onnan a fűtési szezon kezdetén kerül majd a rászoruló családokhoz.

A munkálatokban nem csupán a Vagyonhasznosító munkatársai, hanem Pál Miklós képviselő is segédkezett.

A teherautó az Expo Centernél…

A Pécsi Vagyonhasznosító határozta el, hogy idén az Expo Center területén lévő fák koronaigazítása során keletkezett fahulladékot valamilyen formában hasznosítani fogja. Ez 8-10 köbméternyi, karvastagságú ágakat jelent, amiket a gyümölcsfákról és díszfákról vágtak le. A cég úgy döntött, hogy tűzifát készít belőle.

… és Pécsbányán!

– Tudomást szereztem a dologról, és rögtön jelentkeztem, mint a terület önkormányzati képviselője, hogy a tűzifa a körzetemben élő rászoruló családokat illesse a fűtési szezon kezdetekor – mondta a politikus. A képviselő elmondta azt is, hogy szeretnék a fűtési szezon kezdetéig megtölteni teljesen a tárolót.

Tavaly ez sikerült, ha nem is a Vagyonhasznosító segítségével. Akkor tizenöt család kapott jelentős mennyiségű tűzifát, és további egy-két család részesült még kisebb adományokban. Sikerült teljesen kiüríteni a tárolót.

Pál Miklós elmondta, a múlt évi gyakorlat alapján idén is a családoknak először jelezni kell igényüket, amit az egyesület és a Máltai Szeretetszolgálat bevonásával bírálnak el rászorultsági alapon. A fa elhordásáról pedig mindenki maga gondoskodik, a szállításhoz külön menetlevelet is kiállítanak, ami igazolja, hogy a farakomány legális helyről származik.

hirdetés