Pécsi leolvasósztorik: „bátorság, csengess kétszer!”

Rendszeresen közöl vicces válogatásokat leolvasói gyűjtéséből a Tettye Forrásház Zrt. Ezúttal meghökkentő, vagy éppenséggel megmosolyogtató kapucsengő-feliratokból és ajtóra tűzött kiírásokból jelent meg összeállítás a cég Facebook-oldalán. Mutatjuk a galériát!

hirdetés
Uránia Mozi

A mérőolvasás mellett a számlák kézbesítését is végző leolvasókat sokszor komoly kihívás elé állítják a hiányos vagy rejtjeles névtáblák, az olykor „megrázó” élményt nyújtó, vagy nem működő kaputelefonok, jelöletlen postaládák.

Az egyetemi városrészben például akad olyan társasház, ahol egyetlen nyilvántartott tulajdonos neve sem szerepel, csak a bérlőké.

Az ilyen fejtörőkhöz képest üdítőek az olyan „backdoor kommunikációs üzenetek”, mint a „16.30–17.30 között dolgozatot írok, kérem, ne kopogjon!”, vagy a „Kígyóval őrzött lakás”.
A vízmérők leolvasása ugyanakkor fontos része a mindennapi életünk kényelmét biztosító víz- és szennyvíz-szolgáltatásnak; az adatok összegyűjtése és a mérőhelyek rendszeres ellenőrzése elengedhetetlen a pontos elszámoláshoz.

GALÉRIA:

A leolvasók a sok esetben nehezített terep ellenére is hatékonyan végzik munkájukat: a Tettye adatai szerint 2020-ban a lakások, házak 93 százalékában sikerült bejutniuk.

Itt lesznek leolvasások márciusban

A szolgáltató munkatársai márciusban a Szigeti külvárosban, a 400 ágyas klinika környékén, Rácvárosban és Patacson olvassák a vízmérőket. Az utcanevekkel és pontos dátumokkal ellátott lista a társaság honlapján (tettyeforrashaz.hu/leolvasas) érhető el.

(x)