Pécsi Stop: tíz év alatt összesen 400 millió vándorolt Fodorhoz és Kapitányhoz

Páva Zsolt egy egyeurós érmével pózol 2013-ban, a Vízmű-foglalás után - Máshová is gurultak pénzek

A napokban adtunk hírt arról, hogy Pécs Aktuál néven internetes újságot indított a 2009-től 2019-ig tartó pécsi Fidesz-éra két meghatározó médiaszemélyisége, Fodor-Petrov József és Kapitány Gergely. A cikkben jeleztük, mindketten jól jövedelmező kapcsolatban álltak éveken át a pécsi önkormányzattal és pécsi önkormányzati cégekkel. A Pécsi Stop most forintosította a „jó kapcsolatot”.

A Pécsi Stop ma megírta, a hozzájuk eljutott adatok és dokumentumok szerint Fodor érdekeltségeihez 317 millió, Kapitányhoz és céges érdekeltségeihez 83 millió forint vándorolt az önkormányzattól vagy önkormányzati cégektől 2009 és 2019 között.

Fodor érdekeltségébe tartozik többek között a Rádió 1 Pécs, a 101,7 Pécs FM, az I love Pécs magazin, az I Love Pécs Café, emellett benne van a pécsi önkormányzattal közösen alapított turisztikai cégben, az Irány Pécs NKft.-ben is.

Kapitány Páva Zsolt kampányfőnöke volt 2009–2010-ben, a Pécsi Médiaközpontot vezette a 2010-es évek elején, övé volt a már megszűnt OkPécs! hírsite, jelenleg a szegedi, Fidesz-közeli, a KESMA-hoz tartozó Szegedma.hu főszerkesztője.

Hirdetés