Pécsi színészek hangján “szólalnak meg” a buszok

Híres színészek hangjain szólalnak meg a pécsi buszok

Györfi Anna, Stubendek Katalin, Lipics Zsolt és Stenczer Béla, azaz a Pécsi Nemzeti Színház közkedvelt művészei köszöntik a Tüke Busz utasait a cég új, hangos utastájékoztatási rendszerén. A hangfelvételek szerdán kezdődtek el, február végétől már őket hallhatjuk a buszokban.

Újabb fázisába lép a Tüke Busz információs rendszerének fejlesztése azzal, hogy szerdán elkezdődtek a hangfelvételek a Pécsi Nemzeti Színház próbatermében. Négy pécsi színész hangján működik ugyanis nemsokára a buszvállalat információs rendszere; a város ezzel is szeretné megmutatni, hogy Pécs a kultúra városa.

Stubendek Katalin kezdte - Ugyanazon a járaton is felváltva beszélnek majd
Stubendek Katalin kezdte – Ugyanazon a járaton is felváltva beszélnek majd

– Miután a LED-táblák az összes buszban működnek, a GPS-es helymeghatározáshoz szükséges készülékeket is beszerelték és a sofőrök is hajszálpontos tájékoztatást kapnak a menetidő tartásáról, a jármű fogyasztásáról, most a 300 milliós projekt zárására készül a Tüke – jelentette be Csizi Péter, alpolgármester.

Mint mondta, február végétől a négy pécsi színész köszönti a városban utazó 56 ezer utast, mondja be több mint 500 megálló helyét több mint 22 ezer kilométeren keresztül, hívja fel figyelmet az átszállási lehetőségekre, s a végállomásokon elbúcsúzik tőlük.

Már rögzítik a felvételeket, pár hét múlva hallhatjuk a színészeket
Már rögzítik a felvételeket, pár hét múlva hallhatjuk a színészeket

– Azért esett a választásunk Györfi Annára, Stubendek Katalinra, Lipics Zsoltra és Stenczer Bélára, mert a színház ikonikus figuráiról van szó, népszerűek, s hanghordozásuk is kellemes – magyarázta lapunknak Rázga Miklós, teátrumigazgató. Hozzátette: a változatosság kedvéért egy-egy járaton sem mindig ugyanaz a hang köszönti az utasokat, hiszen váltogatni fogják, melyik vonalon, kinek a felvételeit adják.

"Köszöntjük utasainkat. A következő megálló: Bogár utca"
“Köszöntjük utasainkat. A következő megálló: Bogár utca”

Lehmann Ferenc, a Tüke forgalmi és ellenőrzési vezető helyettese azt mondta, a szerdán induló hangfelvételekkel várhatóan gyorsan végeznek, így a próbaüzem már február közepén megindulhat. A hó végére lehet teljes a rendszer.

Hirdetés