Együtt Pécs a Samsung

A hazai felsőoktatási intézmények közül elsőként kötött stratégiai partneri együttműködési megállapodást a Pécsi Tudományegyetem (PTE) a Samsung Electronics Magyar Zrt.-vel. Ez azt jelenti, hogy a vállalat csúcskategóriás szoftvereihez és termékeihez pécsi ötleteket használ majd fel. Orvoslási célok állnak a középpontban.

hirdetés

Csütörtökön jelentették be, hogy Pécs lehet a Samsung innovációs fellegvára, miután stratégiai együttműködést kötött a koreai világcég és egyetemünk. A vállalat kreatív pécsi ötleteket vár, amelyek nyomán csúcskategóriás programokat, eszközöket tud készíteni. A legfontosabb hozadéka az lehet a dolognak, hogy a betegellátás korszerűsödhet, de innovációs és oktatási központ létrehozását is tervezik a pécsi universitas keretein belül.

Jön a Samsung okos iskolája is
Jön a Samsung okos iskolája is

Páva Zsolt, Pécs polgármestere azt emelte ki, hogy a megyeszékhely történetében az utóbbi időszakban új fejezet kezdődött, amelynek fókuszában a gazdaságfejlesztés, a város újraiparosítása és a munkahelyteremtés áll. Reményét fejezte ki, hogy a mostani együttműködés segítségével Pécs a Samsung innovációjának hazai fellegvárává válhat.

Facskó István, a hazai leányvállalat elnöke szerint a megállapodás első lépéseként a PTE orvostudományi karának és klinikai központjának szakértelmét ötvözik a Samsung technológiai tudásával egészségügyi szoftveres alkalmazások tervezésére és kidolgozására. Ennek eredményeként, tette hozzá, olyan fejlett, valódi piaci igényeket kielégítő szoftverek jelenhetnek meg, amelyek aktívan hozzájárulhatnak a lakosság egészségügyi állapotának javításához.

Bizakodóak a vezetők
Bizakodóak a vezetők

Ezzel párhuzamosan, tette hozzá az elnök, meghonosítják Pécs egy-egy alapfokú és középfokú iskolájában a Samsung Smart School koncepcióját. A későbbiekben kiterjeszteni szándékozott programban a diákokat és a pedagógusokat a legmodernebb technológiák fogják segíteni az új ismeretek, készségek és képességek elsajátításában.

A vállalat középtávú terve, hogy a pécsi egyetemmel közösen egy olyan orvosi innovációs és oktatási centrumot hozzanak létre, amely a kiváló orvosi ötletekre épülve szolgálhatja a Samsung innovációs elképzeléseinek megvalósulását.

Bódis József, a PTE rektora a megállapodás ünnepélyes aláírása előtt elmondta: az egyetem élen jár az innovációban, így természetes szövetségese lehet a számos területen piacvezető Samsung Electronicsnak. A PTE célja, hogy a pécsi tudományos kutatások az innovációban, azaz a gyakorlatban is megjelenjenek, ehhez nyújt kitűnő lehetőséget a megállapodás – tette hozzá.

A Samsung egyébként már 25 éve van jelen hazánkban, összesen 160 milliárd forintnyi beruházást hajtott végre eddig.

Hirdetés