Rég várt beruházás indul a Magyarürögi úton

Régóta várt fejlesztés kapcsán tartottak lakossági fórumot hétfőn este az istenkúti közösségi házban: a Magyarürögi út mintegy 1,2 kilométeres szakaszán épülhet meg a csapadékvíz-elvezető rendszer, és a gyalogosok is biztonságban közlekedhetnek.

Mintegy félszáz érdeklődő jelent meg hétfőn kora este az istenkúti közösségi házban, ahol egy évtizedek óta várt program részleteit ismertették. Ahogy Bognár László, a térség önkormányzati képviselője elmondta, régóta jogos igénye a környéken élőknek a Magyarürögi út csapadékelvezetésének megoldása és a járdaépítés. Tavaly egy fórumon ígéretet tett az önkormányzat, hogy elkészítteti a terveket, ez meg is valósult.

A tervezők is ismertették a beruházás részleteit

Őri László, Pécs alpolgármestere megköszönte a környéken élőknek, hogy aláírásukkal is támogatták a programot, Bognár Lászlónak pedig azt, hogy a városvezetés felé tolmácsolta az igényeket. Mint elmondta, még idén, az első költségvetési módosításkor forrást is biztosítanak a térségben élők évtizedek óta megoldatlan problémájára, így két ütemben el is készülhet a fontos beruházás, az első ütem idén el is kezdődhet.

A helyszínen szakemberek vázolták a tervet: Magyarürögi út Veréb dűlő és Jakabhegyi út közötti szakaszának keleti oldalán kialakítják a csapadékvíz-elvezető rendszert olyan módon, hogy a tetejét le is burkolják, az tulajdonképpen járdaként lesz használható. Az 1,2 kilométeres részt két ütemre bontották, így tervezik a munkákat is. A gyalogosok biztonságban közlekedhetnek, hiszen a tervek szerint korlátokkal választják el az autóforgalomtól az érintett részt. Mint közölték, a terveket el kell fogadtatni az útkezelővel, az állami Magyar Közúttal, illetve meg kell szerezni a szükséges engedélyeket, ez a munka várhatóan nyár derekára lezárul, utána indulhat a tényleges építkezés.

hirdetés