RIADÓ, ismét lecsap a hőség: 40 fok, extrém UV-sugárzás

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Ismét harmadfokú hőségriadót rendelt el a tiszti főorvos az ország egész területére, mely mától július 9-e éjfélig lesz érvényben. Csütörtökön akár negyven fok is lehet.

Folyamatosan melegszik az idő, a hőmérséklet ma 35-37 fok között alakul térségünkben, amit a délkeleti szél egy kicsit kellemesebbé tehet, viszont holnap már akár 40 fok is lehet  – olvasható Meteo Mecsek előrejelzésében.

A térség időjárásával kapcsolatban mindig friss hírekkel szolgáló portál szerint ráadásul extrém sugárzás is lesz. Nagyon vigyázzunk magunkra, legyen nálunk víz, napszemüveg, kalap, védjük a bőrünket, használjunk naptejet, hiszen akár pár perc alatt csúnyán megéghetünk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint ma narancssárga, másodfokú riasztás van érvényben Baranyában, mely szerint a napi középhőmérséklet 27 fok felett várható, viszont holnap hármas, vörös fokozatra kapcsol a riasztás, ekkor már 29 fok felett lehet a napi középhőmérséklet.

Szerda, csütörtök és péntek térképen:

A vörös kód is életbe lépett, ennek célja, hogy felhívja a társadalom figyelmét a segítségnyújtásra: értesítsük a diszpécserszolgálatot, ha bajba jutott hajléktalant látunk!
Minden szociális intézmény köteles befogadni a hajléktalant és mindenki mást, aki a hőség miatt rosszul van. Az utcai ellátószolgálat munkatársai ilyenkor fokozottan figyelnek az érintettekre.

A forróság elleni védekezéssel kapcsolatos fontos információkért, a pécsi ivókutak, csobogók, légkondicionált intézmények listájáért kattintsatok ide.

Ti hogy vészelitek át a meleget? Írjátok meg nekünk!