Sikkasztásért ítélték el Cserdi köcsögmentesítő polgármesterét

Újra forr a levegő Bogdán László, a baranyai Cserdi település polgármestere körül. A Reader’s Digest magazin által 2009-ben az Év hősévé választott faluvezető 2010-ben nagy tételben tulajdonított el társával mobiltelefonokat, alkatrészeket és tartozékokat, amiért jogerősen el is ítélték. 

Bogdán László, Cserdi polgármestere az Elcoteq termelési vezetőjeként dolgozott, mikor 2010-ben vádat emeltek ellene.

A cégnél termelési és raktárvezetési feladatokat látott el, rá volt bízva a raktárban lévő valamennyi árucikk, melyek felett felügyeletet gyakorolt, tárolásukat, kezelésüket látva el – közölte a Pécsi Törvényszék. 

A bíróság hozzátette: a polgármester 2010 februárjától több mint három hónapon keresztül egy másik vádlottal együtt az ellenőrzési szabályokat ismerve és annak hiányosságait kihasználva, nagy tételben különböző mobiltelefonokat, alkatrészeket és tartozékokat vitetett ki a gyár területéről, tulajdonított el.

A polgármestert ezért 2014-ben jogerősen, másodfokon sikkasztásért és társtettesként elkövetett sikkasztásért két év börtönre és 200 ezer forint pénzbüntetésre ítélték, amit négy év próbaidőre felfüggesztettek. A közügyektől nem tiltották el, ezért maradhatott polgármester Cserdiben.

Bogdán a közfoglalkoztatási programjával vált híressé

Bogdán László lapunknak szűkszavúan azt nyilatkozta, nem tud az ítéletről, de ha a törvényszék ezt mondja, akkor “az biztosan így is van”, de ő nem követte az eseményeket.

Mint emlékezetes, Bogdán 2013-ban indította el a „köcsögmentesítő programját”, aminek keretében roma fiatalokat vitt be szüleikkel együtt egy röpke látogatásra a pécsi börtönbe, elrettentő példát állítva nekik.

Mikor rákérdeztünk, saját ügye és a köcsögmentesítő prevenciós program tulajdonképpen hogyan is fér meg egymás mellett, a polgármester azt felelte, erről személyesen beszélne, majd gyorsan azzal zárta le a beszélgetést, hogy “át kell szállnia a vonaton”.

Cserdi polgármesteréről egyébként a minap az Index.hu derítette ki, hogy nem stimmelhet az a története, miszerint leköpték és megrugdosták volna egy fórum után, mert migránsokat üdültetéséről beszélt. Mint a lap emlékeztetett róla, a Hír TV Privátszféra című műsora Bogdán Lászlóval, Cserdi polgármesterével forgatott, és a stáb Facebook-bejegyzése szerint a politikust leköpték és megrúgták a Roma Parlament fórumán. Azon túl, hogy a beszámolók szerint senki nem látott ilyesmit az egyébként is békés hangulatú rendezvényen – amelyen nem esett szó a menekültekről -, az eseményt szeptember 25-én tartották meg, miközben a polgármester október elején beszélt arról, hogy befogadná a menekülteket a falujába.

hirdetés
Hirdetés

44 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Van egy semleges javaslatom, Bogdán urat válasszuk meg miniszterelnöknek, mert, a hozzászólók szerint “szakmabeli”!

 2. Ha igaz, az szomorú. Csak az ember nem tudja nem gyanúsnak találni, hogy rövid időn belül ez a Bogdán Lászlót negativ fényben feltüntető második téma a sajtóban.

  Először egy eleve zavaros történet arról, hogy “valaki azt mondta, hogy Bogdán azt mondta”, és hogy “Bogdán meg se szólal”, amiből az következne, hogy Bogdán akkor tulajdonképpen hazudik. Mindez klasszikus manipulatív stílusban tálalva: “valami nagyon nem stimmel a cserdi polgármesterrel”, “tovább ködösít a cserdi polgármester”, “még mindig nem tisztázta állítását Cserdi polgármestere”.

  Aztán most ez a 2014-es történet, ami valamiért most lett aktuális.

  Az embernek ez a klasszikus Mark Twain humoreszk jut az eszébe:
  http://www.oldfashionedamericanhumor.com/mark-twain-essays-on-politics.html

 3. Nincs jelentősége az ügynek, bármilyen felkapott téma mostanában a Fidesz bűncselekményeinek a leplezésére szolgál.

 4. A “cselekményeket” követik el, nem az eseményeket,
  Selejt holmit vittek ki, ami meg lett volna semmisítve
  Szörnyű bűntett… 😂

 5. a témát értékeld. Miután téged is felhasználnak, vélhetően mást is.Úgy lumpenproli módra…..

 6. Te fideszes csicska, nem tudtok mit elővenni hogy lejárassátok a
  másik embert csak mert ő meg merte mondani hogy a menekült gyerekeket
  befogadná..????? Te primitív faszfej azt sem tudod minek mondta azt
  amit.. Idézem: Bogdán László lapunknak szűkszavúan azt nyilatkozta, nem
  tud az
  ítéletről, de ha a törvényszék ezt mondja, akkor “az biztosan
  így is van”.. Az a bizonyosan így van válasz azért hangzott el te
  begyöpösödött hiéna mert tök mindegy mit válaszol rá az ember, ti úgyis a
  hatóságnak adtok igazat MERT ŐK A HATÓSÁG, kisembernek a szava nem ér
  semmit, mert nincs a ruháján plecsni.. Azaz jelvény ( hogy megértsed, a
  plecsni szó jelvény) csak nehogy ezt is kifigurázd az értelmetlen
  agykapacitásoddal.. mint a “az biztosan így is van”. szójárást..
  Azt
  nem írod le, mikor belépsz egy falu közösségébe, köszönnek neked az
  emberek és mész mint egy birka? Köszöni nehéz igaz? Azt nem tanították
  meg neked ha köszönnek akkor ne agyjászos stílusban menj el a másik
  mellett mert te különbnek érzed magad, mert a te kezedben a kamera, meg a
  toll stb.. Agyat nem kaptál a hosszú nyelvedhez mikor felnyaltad magad
  ebbe a seggfej kategóriába? Fideszes faszopó.. Mások milliókat lópnak,
  veled együtt, mert minden hol ez megy, csalnak, ölnek és senki nem kap
  semmi megrovást.. Mert fideszes kutyák mint te.. Te mennyit loptál?
  Állítom nem keveset ha a nyelved megvan hozzá.. Szarházi ..

  ” Totem “

 7. Még mindig nem tisztázta állítását Cserdi polgármestere

  Egyelőre nem tisztázta Cserdi polgármestere, hogy miképpen inzultálták őt egy budapesti fórumon. Bogdán László múlt héten a Hír Tv Privátszféra című műsorában állította, hogy egy olyan fórumon, ahol a tévé stábja is jelen volt, leköpték, megrugdosták. Később megtudtuk, az a fórum szeptember 25-én volt, a stáb pedig csak a rendezvény elején volt ott, így az, hogy mi történt Bogdánnal, csak a polgármester elmondásából tudható. Horváth Aladár, a Roma Parlament Egyesület elnöke az Indexnek cáfolta Bogdán állítását, de a többi résztvevő szerint sem történt semmi. A rendezvény egyébként békés volt.

  Azóta, hogy a szervezők és több résztvevő is kiakadt Bogdán nyilatkozatán, a cserdi polgármester nem tisztázta a helyzetet. Múlt héten Bogdánt többször

 8. Igen, mert Magyarországon annak lehet becsülete, aki milliárdokat merít a közösből. Csakis olyanok kerülhetnek a hatalom közelèbe, akik nagyban lopnak, csalnak, korruptak.

 9. Ez már hihetetlen ebben az országban. Egy ember aki felemeli a szavát, és tesz is ezért az Országért valamit. Azonnal gyalázni, megalázni, lejáratni kell. Ilyen a Magyar ember. Szart cem ér ez a nép.

 10. http://www.pecsinapilap.hu/cikk/Elcoteq_lenyulas_____Bogdan_az_ev_hose_volt_2009-ben/30291

  Magdolna Novák
  Dolgoztam vele, tapló egy ember!-soha egy jó szava nem volt senkihez, soha nem volt megelégedve, rabszolgáknak tekintette az embereket! Ja, és SOHA nem volt igazgató!

  Alitta Imos ·
  Én dolgoztam ezzel az emberrel és azt kell mondjam,hogy nem volt kellemes (elkoteqben)

  Csordás József ·
  EMLÉKSZEL ATTILA !?
  A NAIV EMBEREKET NEM LEHET MEGGYŐZNI AZ IGAZSÁGRÓL …
  ÉN IS ISMERTEM EZT AZ EMBERT …. SZAR CÉG VOLT AZ ELKOTEK – ÍGY SIMÁN.

 11. A teljeskörű lejáratás. A cikk hangneme is sértő…a megnevezése !!! Van egy törekvő. “roma polgármester””…Őt szerető példás faluja !!!!!! A “lopás.-..bűn.”…..EZ A SZERENCSÉTLEN FIRKÁSZ TÉNYFELTÁRÁSÁBAN FOGLALKOZZON, KIK SZEMÉLYENKÉNT MILLIÁRDOKAT LOPNAK !!! Azokkal okoskodjon !!!!!!

 12. Kúrvára működik aFITYESZ karaktergyilkossága. Ha a másik oldalon feltűnik egy tehetséges karakter,vagy egy jószándékú polgármester,azonnal megindul ellene a fidesz erre szakosodott lejárató kampánya/ látsd: Bajnai,Gyurcsány,pecsmai polgármester,Botka…/.Gyorsan áttanulmányozzák az életrajzát óvodás korától napjainkig. Minden rosszat ráfognak,amit csak lehet,kiforgatják a történeteket,30 évvel előtti dolgokat hoznak fel,bebizonyítják,hogy szar ember,mert drága órája van,mert elismerte,hogy van hibája is,amin változtatni akar.

 13. Ez nem mai hír ugye? Akkor az “Újra forr a levegő” felütés nem annyira állja meg a helyét;mégis mi az oka hogy most újra előjön?

 14. Egy szintèn Bogdán László, de egy más nevezetü falu polgármesterèről van szó. Azèrt a lejáratásra ez is megfelel.

 15. Hinnye te Gyimesi gyerek mitol lettel, vagy ki altal uszitva lettel szarkevero, egy olyan ember meghurcolasaval akinek te az arnyekaba sem lephetsz, a velemenyem szerint? Ez az elcos tema reg kibeszelt eset, ha jol emlekszem Bogdan Laszlo ismertette a hibat amit elkovetett. A cigany forumon boldogan sertegettek a zsiragyu hatalmasra hizott teruleti vezetok mert kimondta Bogdan, hogy lenyultak a ciganyok fejlesztesere kapott irdatlan penzeket es semmi sem tortent a mely szegenysegben, drogozasba sullyedt
  ciganyok emberseges felzarkoztatasara; gyakorlatilag a cigany vezetes cserbenhagyta es kifosztotta a ciganyokat,
  mig ok BMW topusu draga autokkal,orult koveren elik az eletuket a rablasbol, a velemenyem szerint.

 16. Ha számunkra valaki hiteles ember, akkor pont ő az! Minden normális embert ki kell kezdeni?

Comments are closed.