Sok-sok pécsi hálás nekik: díszoklevelet kaptak a pedagógusok

A Városháza dísztermében ünnepelték a pécsi, baranyai pedagógusokat, akiknek több évtizedes áldozatos munkáját arany, gyémánt és vas oklevéllel ismerték el: 50, 60, illetve 65 éve szerezték diplomájukat!

A kitüntetettek üdvözlése a Pannon Filharmonikusok zenekar fagott-fuvola-hegedű triójának csodálatos előadásával kezdődött meg. Ez után Péterffy Attila, Pécs polgármestere köszöntötte az egybegyűlteket.

Mint mondta, minden hálát és elismerést megérdemelnek, büszkék lehetnek hivatásukra a pedagógusok, akik hittek abban, hogy a tanítást nem lehet és nem szabad abbahagyni, annak ellenére, hogy nem mindig hálás munka ez, nehéz kivívni néha a megbecsülést. Ilyenkor kell az elhivatottság, a szenvedély, az őszinte gyermekmosolyok, és persze ezek a jeles események.

Péterffy Attila

– Sok-sok pécsi emlékezik szeretettel önökre iskolai éveire visszagondolva – zárta gondolatait Péterffy Attila.

Prof dr. Rosta István, a Kaposvári Egyetem pedagógiai karának professzora is köszöntötte a résztvevőket, díjazottakat, elmondta: a pedagógusok sok évtizeden át áldozatosan nevelték kulturált magatartásra, a kultúrára, az önművelésre és -fejlesztésre a gyermekeket, fiatalokat. Köszönet ezért.

Dr. Rosta István

Végül a professzor és a polgármester átadta a díszdiplomákat a Pécs és Baranya megye köznevelési intézményeiből nyugdíjba vonult óvónőknek, tanítóknak és tanítónőknek.

Aranyoklevelet vehetett át:

Bosnyák Márkné

Gyémánt oklevelet kapott:

Aschenbrenner Mátyásné

Balaskó Tiborné

Bessenyei Lászlóné

Császár Józsefné

Dezső Attiláné

Hamar Imréné

Hartmann Istvánné

Jenei Sándorné

Klobucsnik Imréné

Kovács Józsefné

Lakatos Béláné

Németh Jenőné

Szabó Éva

Szabó Józsefné

Tóth Mihályné

Varga Imréné Thúróczy Éva

Vas oklevelet vehetett át:

Farkas Tiborné

Julin Lászlóné

dr. Kovács László Tiborné

Várnagyné Zombori Anna

Galériánk az oklevélátadóról

Az ünnepélyes eseményen Nyőgéri Lajos alpolgármester, P. Horváth Tamás, a kulturális bizottság elnöke, és dr. Modrovits Sándor aljegyző is részt vett.

Hirdetés