Sok-sok programot tart a 130 éves pécsi baptista gyülekezet

Május másodikán tartott sajtótájékoztatót Páva Zsolt, Pécs polgármestere és a 130 éves fennállását ünneplő Pécsi Baptista Gyülekezet. A jubileumi évszám tiszteletére egész éves programsorozatot indítanak a baptisták Pécsett.

Pécsett 1884-től kezdődően indult el a baptista misszió. 1889 szeptemberében történt az első pécsi hitvalló bemerítése, mely eseményt az első pécsi baptista gyülekezet megalakulásaként tartunk számot. Így tehát 2019-ben kettős jubileumot is ünnepelnek: 135 éve indult a baptista misszió, és 130 éve létezik baptista gyülekezet Pécsett.

A baranyai megyeszékhely területén hosszú ideig egy baptista gyülekezet létezett, majd a közigazgatási határ változásával a városhoz került a Pécs-Somogyi Baptista Gyülekezet is. Az elmúlt tíz évben pedig a társadalmi változások, valamint a megújult gondolkodás következtében kialakult folyamatok mentén a 130 éve alakult gyülekezetből két másik gyülekezet is kinőtt: a Szeretetvár és a Menedék baptista gyülekezetek. A három közösség szeretné ezt az évet arra szánni, hogy egy jubileumi programsorozattal kedveskedik a városnak.

– Szeretnénk megköszönni mindazt a támogatást, amit 2010 óta kapunk az önkormányzattól. A pécsi gyülekezet 130 éves fennállása apropóján szeretnénk egy olyan jubileumi programsorozatot elhozni Pécsre, mely révén megismerhetik a helyiek a pécsi gyülekezet működését, céljait – mondta el Macher Tivadar, a Pécsi Baptista Gyülekezet lelkipásztora.

Ahogy a sajtótájékoztatón Győri Kornél, a Pécsi Baptista Gyülekezet gyülekezetvezetője elmondta, május 7-én egy különleges koncerttel kezdődik a jubileumi programsorozat. A Singing Man of Texas férfikórusa koncertezik az Expo Center Angster termében. Május 25-én Pécsre érkezik a Magyarországi Baptista Egyház tulajdonában lévő mobil Bibliai Családi Park, mely egy több mint ezer négyzetméteres játékegyüttes, benne például a Noé bárkája ugrálóvárral. Végül, de nem utolsósorban, októberben lesz látható a Jubileumi Kiállítás a Tudásközpontban, de Szociális Nap és Hálaadó Nap is lesz a programsorozat keretében.