Nekiállnak az élményfürdő tervezésének

A sportközpont bejárata így fog kinézni

Ötszázmillió forintot kap a pécsi önkormányzat a kormánytól az új, élményfürdővel kiegészülő sportkomplexum terveinek kidolgozására és előkészítő munkálataira. Csizi Péter országgyűlési képviselő ennek kapcsán elmondta, hogy a kivitelezés során figyelembe veszik a pécsiek véleményét is.

Csizi Péter a csütörtökön tartott sajtóeseményen elmondta, hogy az elmúlt években a pécsi önkormányzat szakított azzal a hagyománnyal, amelynek keretében a döntéshozók nem vették figyelembe a helyiek, a pécsiek igényeit és akaratát, ezért a pár éve indult projektek és fejlesztések már a lakosság álláspontját is tükrözik.

csizi péter, hl03
Csizi Péter szerint a pécsieket is bevonják az előkészítésbe

– Legutóbb a Pécs2020 konzultáció során kértük meg a pécsieket arra, hogy mondják el véleményüket arról, milyen beruházásokat, fejlesztéseket szeretnének a városban. Több mint ötezer család fejtette ki álláspontját, egyebek mellett annak az igénynek hangot adva, hogy Pécsen szükség lenne egy élményfürdőre is. Ezért egyeztetést kezdeményeztünk a kormánnyal arról, hogy a korábbi, az új sportközpontot érintő elképzeléseinket – amelyekben egy sportcsarnok, egy uszoda és a Rátgéber Kosárlabda-akadémia mellett – egy élményfürdő létrehozásával egészítjük ki.

Az elmúlt időszak a kormányzati egyeztetésekről szólt, ennek eredményeként döntött úgy a kabinet, hogy 500 millió forintot biztosít a város számára a projekt elindítására.

A sportcentrum aulája nem semmi
Minden igényt kielégít majd az új sportcentrum

– Ez a pénz elegendő arra, hogy a sportközpontot megterveztessük és engedélyeztessük. Ez a forrás az idei évben fedezni fogja a költségeit minden olyan előkészítésnek, amelyek révén elindíthatjuk a beruházást. A folyamatok során is megteremtjük annak lehetőségét, hogy a pécsi sportbarátok, sportolók, sportszervezetek elmondhassák véleményüket, hogy az új létesítmény teljes mértékben a helyiek igénye és akarata szerint épüljön meg.

Hirdetés