Elstartolt a Pécs Rádió

Egy fiatal műsorvezetőkből álló csapattal indult el az internetes Pécs Rádió az év első napjaiban. Már külföldön, sőt Amerikában is vannak rendszeres hallgatóik, de az adás leginkább a pécsieknek szól, hiszen elsősorban a helyi aktualitásokról, eseményekről és hírekről számolnak be. Szeretnék, ha éveken belül Pécs legkedveltebb rádiója lenne.

hirdetés
Uránia Mozi

A rádió 2014. december 31-én indult, azóta vannak hallgatóik Pécsen kívül Oroszországban, Németországban, Angliában és még Amerikában is. Nem véletlen, hiszen a műsorvezetők felelősségteljesen állítják össze a heti programot.

– A célunk, hogy Pécsnek és Baranya megyének legyen egy olyan rádiója, amely főleg a város és környéke aktualitásairól, híreiről és eseményeiről számol be – avat be Simon Gábor, a Pécs Rádió alapítója és egyik tulajdonosa. Hozzáteszi, hogy egyelőre csak webes elérhetőséggel működnek, ám ha később a hallgatók igénylik, akkor FM rádióként is hallhatók lesz. Ez egyébként a vezetők hosszú távú tervei között is szerepel.

10530490_1428260534131359_2353074397565766956_o
Helyszíni tudósítással is jelentkeznek

A rádió fő profilja a város és környéke kulturális, művészeti és egyéb eseményeinek közvetítése, esetenként élő tudósítás keretein belül.

– Elsősorban az a kötelezettségünk, hogy tájékoztassuk a hallgatókat az eseményekről, amiket főként a délelőtti műsor révén hallgathat meg az érdeklődő. Itt időjárásról, közlekedésről és horoszkópról is szó esik az aktuális történéseken kívül. Műsoraink igazodnak a hallgatók igényeihez, a műsorvezetők a legváltozatosabb témákat érintik, amiket előzetesen meg lehet tekinteni a honlapon a műsortervben – emelte ki.

Zenei vonalon nem elkötelezett a rádió, valamennyi stílust érintenek, ám ezzel kapcsolatban szívesen fogadják az igényeket az interaktív weboldalon vagy a Facebook-oldalukon keresztül is.