Szakmai beszélgetést kezdeményeznek a múzeumok újranyitásáról Pécsett

A Janus Pannonnius Múzeum igazgatója szerint jó lenne, ha ismét fogadhatnának látogatókat. Ennek érdekében szakmai egyeztetést kezdeményeznek – adta hírül a 24.hu.

hirdetés
Uránia Mozi

A 24.hu cikkében Csornay Boldizsár, a 15 állandó kiállítást működtető pécsi intézmény vezetője arról beszélt, hogy egészségügyi szakemberek segítségével ki lehetne dolgozni az újranyitás biztonságos szabályait. December végé egy onlone szakmai megbeszélésen már felmerült ez az ötlet. Akkor azonban nagyon magas volt a napi új fertőzöttek, iletve a halálos áldozatok száma, így nem lett volna túl pozitív az elképzelés társadalmi megítélése. Az igazgató azonban most úgy véli, a javuló napi adatok, és acakcina megérkezése miatt időszerű újra foglalkozni ezzel a kérdéssel.

„Persze, jelenleg van annál fontosabb dolog, mint a múzeumok megnyitása, és mondhatjuk azt is, hogy lehet élni a kiállítások nélkül, ám egy tárlat nemcsak kulturális, hanem közösségi élmény is, és ha megnyitunk, akkor egy kicsit újraindul a társasági élet, ami viszont létszükséglet. Ha ide eljönnek az emberek, akkor találkozhatnak, egymásra köszönhetnek, beszélgethetnek, és ez által enyhülhet a bezártság okozta rosszkedvük” – nyilatkozta Csornay a 24.hu-nak.

Az igazgató azt is elárulta, hogy terveik szerint online szakmai beszélgetést kezdeményeznek az esetleges újranyitás lehetőségéről.

A teljes cikket ITT olvashatják el.