Szép befejezés az év végére

Havas, sáros pálya, alacsony színvonal – de fontos három pont. Így lehet röviden összefoglalni a PMFC vasárnap délutáni, mosonmagyaróvári évzáróját, amelyet Gera hajrában szerzett góljával nyert meg a Pécs.

Mivel a múlt hét közepén megérkezett a tél Magyarországra – hóval, faggyal, ahogy kell –, előre lehetett sejteni, hogy a Merkantil Bank Liga idei utolsó fordulója sokmindenről fog szólni, de a szép fociról biztos nem. Ez olyannyira igaznak bizonyult, hogy végül a kilencből öt meccset meg sem rendeztek a pályák használhatatlansága miatt.

A PMFC-nek nem volt olyan szerencséje, hogy elmaradjon a Mosonmagyaróvár elleni idegenbeli csörte, de már a kezdés előtt borítékolható volt, hogy elsősorban dagonya lesz a „gyepen”, nem pedig futball.

A félig havas, félig sáros pálya aztán persze nem is adott lehetőséget a jó focira, de utólag már tudjuk, hogy Kulcsár Árpád csapatának megérte küzdenie az elemekkel. Bár sokáig kellett rá várni, de a meccs hajrájában, a csereként beálló Gera Zalán betalált ugyanis a kapuba, ami három pontot érő gólnak bizonyult a pécsiek számára. És, bár ebben nyilván az elmaradó meccsek is benne vannak, de a téli szünetet a Pécs így a tabella 6. helyén töltheti, ami azért az őszi szezon egészét nézve nem is fest rosszul.

A játékosok most elmehetnek pihenni egy kicsit, hogy aztán januárban elkezdjék a felkészülést a tavaszra. Az biztosnak tűnik, hogy a vezetőségnek is lesz munkája, az eddigi tapasztalatokból okulva ugyanis elengedhetetlennek tűnik, hogy a támadó szekciót megerősítse a télen a PMFC – 18 forduló alatt ugyanis összesen mindössze 7 gólt tudott szerezni a csapat.

Mosonmagyaróvár–PMFC 0-1 (0-0)
Labdarúgó-Merkantil Bank Liga, 18. forduló.
Mosonmagyaróvár: Slakta – Simita, Tullner, Czingráber, Horváth K. – Végső, Szabó B. – Vukaszovics, Illés (Papp, 83.), Szalka (Takács, 65.) – Puhtyejev (Korbály, 76.). Megbízott edző: Király József.
PMFC: Helesfay – Terbe, Rácz, Pejovics, Majnovics (Hadaró,84.) – Krausz, Szeles (Gera, 79.) – Harsányi, Bukovics (Bachesz, 79.), Gyurkits (Szabó M., 69.) – Tóth-Gábor (Takács, 79.). Vezetőedző: Kulcsár Áprád.

Gól: Gera (83.).

Fotó: PMFC

Hirdetés