Tehetséges, kiváló tanulóit díjazná Pécs – íme a pályázat!

2017 óta nem kaptak városi ösztöndíjat a helyi diákok, ezt a hagyományt szeretné feléleszteni a városvezetés. A kiemelkedő tanulói és hallgatói teljesítmények elismerése és folyamatos ösztönzése érdekében az önkormányzat megalapítja a Pécs Város Kiváló Tanulói és Hallgatói Díját és a Pécs Város Kiváló Nemzetiségi Tanulói és Hallgatói Díját. Mutatjuk a részleteket, a pályázati felhívást.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése pályázatot hirdet a Pécs város tanulói és hallgatói díjainak elnyerésére azon középfokú közoktatási vagy felsőfokú oktatási intézmények tanulói és hallgatói részére, akik a városban legalább 5 hónapja állandó bejelentett lakóhellyel rendelkeznek, és a pályázat benyújtásának időpontjában valamely Pécs közigazgatási területén működő oktatási intézményben aktív, nappali tagozatos tanulmányokat folytatnak.

A pályázat célja, hogy a város kifejezze megbecsülését a kiemelkedő tanulmányi, kutatási eredményeket elérő, szakmájuk területén kimagasló sikereket felmutató, valamint a nemzetiségi értékek átörökítésében elkötelezett tevékenységet folytató tanulók és hallgatók iránt, másrészt a tehetséggondozás keretein belül anyagi támogatást nyújtson nekik, hogy ez a kiváló teljesítmény meg is maradjon.
A pályázaton a Pécs Város Kiváló Tanulói és Hallgatói Díja vagy a Pécs Város Kiváló Nemzetiségi Tanulói és Hallgatói Díja elismeréseket lehet elnyerni. Egy naptári évben kizárólag egy pályázat nyújtható be.

A részvétel feltétele a pályázati űrlap kitöltése, és hogy a szükséges igazolások és nyilatkozatok határidőre beérkezzenek.

A pályázatok benyújtásának határideje június 15-e.

A vonatkozó rendelet, a felhívás és az űrlap hamarosan a város honlapjáról (pecs.hu) érhető el, tölthető le. Illetve az űrlap ide kattintva is letölthető.

A pályázatot egy példányban, papíralapon kell benyújtani személyesen vagy ajánlott küldeményként Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala (7621 Pécs, Széchenyi tér 1.), a Kulturális és Népjóléti Főosztály számára címezve.

Az elismerések díszoklevéllel, pénzjutalommal és digitális oklevéllel járnak.

Az önkormányzat a honlapján közzéteszi a pályázat nyerteseinek nevét, a díjazott oktatási intézménye nevét és a tanulói vagy hallgatói jogviszony adatait. A közlemény a díjazottakról rövid méltatást is tartalmaz majd. A díszokleveleket az elismerésben részesülők – a díj típusától függően – a Magyar Tudomány Napjához vagy a Nemzetiségek Napjához kapcsolódóan megrendezett ünnepségeken vehetik át.

Az érdeklődők az alábbi címen és telefonszámon kaphatnak felvilágosítást:

  • Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala (7621 Pécs, Széchenyi tér 1.)
  • Major Tünde Kármen köznevelési ügyintéző; +36 72/533-857