A városrész központjában található intézményt egy 20 millió forintos uniós pályázatból újítják fel és korszerűsítik.

Ugyan a Pécsbányai Közösségi Házat az előző városvezetés idején egy uniós pályázat keretében részben felújították, de akkor a rendelkezésre álló forrás nem volt elegendő ahhoz, hogy az intézmény megfelelően tudja szolgálni a városrészben élők közösségét. Az önkormányzat és a Pécsi Helyi Akciócsoport ezért tavaly újabb pályázati lehetőséget keresett a közösségi ház fejlesztése érdekében. Az új, szintén uniós támogatási keretnek köszönhetően viszont nemsokára megkezdődhet az épület teljes körű korszerűsítése.

A munkálatok idén nyár végén, ősz elején kezdődhetnek meg

Sajgó György (Momentum – Mindenki Pécsért), a terület önkormányzati képviselője a fejlesztéssel kapcsolatban lapunknak elmondta, hogy a Gesztenyés utcai épület korábbi felújítása során a ház részleges akadálymentesítése, hőszigetelése, a tető felújítása történt meg. Mint mondta, az új 20 millió forintos uniós pályázati keretből viszont – önerő felhasználása nélkül – már be tudják fejezni az akadálymentesítést és meg tudják oldani a padló- és járófelületek felújítását, a belső nyílászárók és bútorok cseréjét, a kertrendezést, továbbá kialakítanak egy nagyobb klubhelyiséget is, beszereznek új öltözői és konyhai eszközöket és bútorokat, informatikai eszközöket, valamint kiépítik a közösségi rendezvények megfelelő lebonyolításához szükséges hangosítást is. Hozzátette: az uniós forrásból egy napelemet is telepítenek a településrész központjában álló épületre, ami fedezi a közösségi ház villamosenergia-szükségletét.

A képviselő kiemelte, hogy a fejlesztés több lépcsőben valósul meg, a munkálatok pedig idén nyár végén, ősz elején kezdődhetnek meg.

– Nagyon örülök a projektnek, és annak, hogy a pályázat sikeresen zárult, hiszen nagyon nagy igény van arra, hogy a városrészben fontos szerepet betöltő, a helyiek által is kedvelt közösségi ház végre teljesen megújuljon. Mint a terület önkormányzati képviselője természetesen követni fogom a projekt alakulását, és azon leszek, hogy a felújítás minél hamarabb befejeződjön – mondta Sajgó György.

Hirdetés