Több százmillióból fejleszt a Pétáv

Az elavult hőközpontok cseréje után tíz távhővezeték-szakasz újul meg Pécsen és a távhőellátásra csatlakozik az Ércbányász-lakótelep. Ezzel a társaság szerint javul az ellátás biztonsága, csökken az üzemzavarok valószínűsége, a karbantartási költség és a hőveszteség.

Mint azt a PÉTÁV Kft. lapunkkal közölte, a cég azon dolgozik, hogy a pécsiek a legfejlettebb rendszeren keresztül juthassanak melegvízhez, illetve távhőhöz. Ezért folyamatosan cserélik, újítják meg és modernizálják a nagy hőveszteségű vezetékeket városszerte.

A pécsi távhőrendszer tíz elöregedett vezetékszakaszát korszerű, előreszigetelt vezetékekre cseréljük, ezáltal javul az ellátás biztonsága, csökken az üzemzavarok valószínűsége, a karbantartási költség és a hőveszteség. Összesen két kilométer hosszú vezetékszakasz újul meg, amely tovább javítja a távhőszolgáltatás versenyképességét – közölte Vida János, a PÉTÁV igazgatója.

Üzembiztosabb lesz a rendszer az ígéretek szerint
Üzembiztosabb lesz a rendszer az ígéretek szerint

Az új beruházásnak köszönhetően a biztonságos és környezetbarát távhőellátásra kapcsolódik az Ércbányász lakótelep.

– A lakótelep távhőre csatlakoztatásának egyik alapvető célja az elavult kazánházi berendezések kiváltása, az energiafelhasználás csökkentése, valamint a tüzelőanyag váltás és ezeken keresztül az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése. Pécsnek ugyanis fontos, hogy egyre több zöldenergiát használjunk és egyre kevésbé szennyezzük a környezetünket – mondta Páva Zsolt.

Pécs polgármestere hangsúlyozta, Pécs komoly erőfeszítéseket tesz azért, hogy igazi Zöld Város lehessen. Ennek a programnak a része az is, hogy az elavult technológiák helyett a legmodernebb, környezetbarát technológiák felé fordult a város.

A mostani fejlesztéssel kapcsolatos munkák jelenleg Uránvárosban a Páfrány utca és az Esztergár utca közötti szakaszon, Kovácstelepen a Páfrány utca és az Ércbányász utca közötti szakaszon folynak. A korszerűsítést a Miniszterelnökség 314, 91 millió forint önerő-támogatásban részesítette.

Hirdetés