Több tucat fertőzöttet találtak két óvodában és egy bölcsődében Pécsen

Az intézmények egy-egy munkatársának koronavírus-fertőzése miatt két óvodában még 2 dolgozó és 28 gyermek, egy bölcsődében pedig további 4 munkatárs és 18 kisgyermek került karanténba Pécsett – tájékoztatta lapunkat a pécsi önkormányzat.

hirdetés
Uránia Mozi

Buzsáki Imre utcai Tagóvoda

A keleti városrészi óvodában az egyik munkatárs koronavírustesztje lett pozitív csütörtökön. Kiderült, az egyik csoportban 15 gyermek volt vele szoros kontaktusban. A népegészségügyi osztály március 4-ig járványügyi megfigyelés alá helyezte őket, ezért az Oktatási Hivatal a csoport esetében március 5-ig rendkívüli oktatási szünetet rendelt el. Az ellátás a többi ovis számára biztosított.

Eszperantó utcai Tagóvoda

Az Eszperantó utcai ovi egyik dolgozója pedig kedden kapta meg pozitív tesztjét. A tagóvoda egyik csoportjában 13 gyermek és 2 dolgozó érintkezett szorosabban a fertőzöttel. A hatóság március 1-ig helyezte karanténba őket, a csoportban pedig az Oktatási Hivatal március 1-ig rendkívüli oktatási szünetet rendelt el. A további két csoport gyermekei nem érintettek, ellátásukról az intézmény gondoskodik.

Mezőszél Bölcsőde

A Kisgyermek Szociális Intézmények Mezőszél bölcsődéjének egyik dolgozója csütörtökön lett rosszul, pénteken kézhez is kapta pozitív koronavírus-tesztjét. A kontaktkutatás eredményeként négy munkatárs és két csoportban összesen 18 kisgyermek került karanténba március 7-ig. A többi kisgyermek számára itt is biztosítják az ellátást.