Megint embereket vesz fel az ITSH

Jól haladnak a Pécsen több száz főt alkalmazó informatikai cég, az IT Services Hungary Kft. (ITSH) tervezett beruházásai. A társaság jelentősen növelné munkavállalói számát; ehhez pedig a már meglévő pécsi központját is bővítené.

hirdetés
Uránia Mozi

Tovább növelné dolgozóinak létszámát a Pécsen 2012 óta jelen levő informatikai szolgáltató, az IT Services Hungary Kft.

– Az ITSH Pécsett folyamatosan várja az elsősorban német és angol nyelven beszélő, informatikai tapasztalattal bíró, vagy az informatika iránt érdeklődő fiatal munkavállalók jelentkezését – közölte megkeresésünkre Zalay Buda, a cég pécsi központjának vezetője. A szakember hozzátette, hogy jelenleg közel négyszázan dolgoznak Pécsett az ITSH két telephelyén, a tervezett létszámbővítés következtében pedig az év végére több mint ötszáz fős foglalkoztatás jöhet létre a városban.

A létszámbővítés miatt szükségessé vált a cég irodaterületeinek növelése is, ezért jelenleg is kutatnak a megfelelő helyszínek után.

– Folyamatosan keressük azokat a belvárosi ingatlanokat, amelyek alkalmasak lehetnek az irodai munkavégzésére. Előrehaladott tárgyalásban állunk az önkormányzattal, illetve olyan cégekkel, amelyeknek ekkora kapacitású épületek állnak rendelkezésükre – mondta a szakember.

Zalay: tovább tart a bővülés Pécsen
Zalay: tovább tart a bővülés Pécsen

A vállalat azonban nemcsak a munkavállalók számának növelésében, hanem az általa nyújtott szolgáltatások kiterjesztésében is gondolkodik. Az ITSH itteni működése úgynevezett helpdesk, illetve informatikai rendszerek üzemeltetésével kapcsolatos szolgáltatások indításával kezdődött 2012-ben. Ma már alkalmazásfejlesztést, projektmenedzsmentet és IT szolgáltatásmenedzsmentet is végeznek Pécsett.

– Jelenleg gőzerővel dolgozunk az informatikai hálózatüzemeltetést nyújtó csapatunk felépítésén, amivel az ITHS által nyújtott szolgáltatások mindegyike megtalálható lesz Pécsett is – közölte a vezető.

Zalay Buda szerint ebben az önkormányzattal és a Pécsi Tudományegyetemmel való együttműködés is segítségükre lehet. Ez megmutatkozik az elindított, ITSH-ra testre szabott képzések számában, vagy akár a diákok, hallgatók számára tartott, irodai nyílt napjuk népszerűségében is.

A szakember amondó, hogy az ITSH egy üde színfolt a pécsi munkaerőpiacon, mivel olyan lehetőséget nyújt a kollégáknak itt helyben, amelytől újra népszerűvé válhat az itthoni, pécsi munkavállalás.