Tovább szépülnek a pécsi háziorvosi rendelők

Csaknem 110 millió forintos beruházással épül gyermekorvosi rendelő és újul meg egy háziorvosi rendelő a baranyai megyeszékhely külvárosában egy 2017-ben benyújtott pályázatnak köszönhetően – írja a pécsi önkormányzat közleményében. Összesen hét rendelő megszépítését célozták meg.

hirdetés
Uránia Mozi

Pécs-Hirden a helyi óvodával egy telken megközelítőleg hetvenmillió forint értékben a következő fél évben új gyermek-háziorvosi rendelő és a védőnői szolgálat működéséhez szükséges épületet alakítanak ki. Új vizesblokkokat alakítanak ki, modern gépészeti, villamos és gyengeáramú rendszert telepítenek, illetve akadálymentesített parkoló és egy mentőbeálló is helyet kap.

A szintén a keleti városrészben található Bittner Alajos utcában a felnőtt háziorvosi rendelőt több mint negyvenmillió forintos, fél évig tartó beruházás keretében a hirdi rendelőhöz hasonlóan átépítik, korszerűsítik és új helyiségekkel bővítik. Erről bővebben ITT írtunk!

A TOP keretéből az elmúlt években hét rendelővel kapcsolatban indultak beruházások mintegy hétszázmillió forint értékben. A Mikszáth Kálmán utcában, a Vasas B utcában, a hirdi Pázsit utcában, az újhegyi Főtéren már átadták a nemrég elkészült felnőtt- és gyermek háziorvosi rendelőket, most márciusban két újabb háziorvosi rendelő kezdheti meg működését.

A beruházásokat a Területi operatív program (TOP) keretéből finanszírozzák.

Kiemelt képünkön a Bittner Alajos utcai rendelő váróterme.