14.4 C
Pecs
2020. 07. 14.
 Ma Örs, Stella napja van.
Kezdőlap Pécs Aktuál Közélet Az ügyészség szerint hazudtak a helyi balliberális lapok

Az ügyészség szerint hazudtak a helyi balliberális lapok

Valótlant állított a balliberálisok számára mértékadó pecsistop.hu, a szabadpecs.hu, illetve rájuk hivatkozva több más médium akkor, amikor azt közölték, hogy a legfőbb ügyész eljárást kezdeményezett a pécsi polgármesterjelölt ellen – derül ki az ügyészség közleményéből. Újabb hazugság, hiszen alig néhány hete is hazudtak. 

Az ügyészség közleményéből kiderül, hogy a valóság ezzel szemben az, hogy az MSZP-s Harangozó Tamás országgyűlési képviselő írásbeli kérdésére Polt Péter legfőbb ügyész azt válaszolta, hogy az ügyben senki nem tett korábban feljelentést.

Azonban, mivel az országgyűlési képviselő kérdése tartalma szerint feljelentésként értékelendő, az irányadó szabályok szerint – ahogyan az más hasonló ügyekben is történik – a Legfőbb Ügyészség továbbította azt az elbírálásra jogosult nyomozó hatósághoz – közölték.

Mindezek alapján megállapítható, hogy a legfőbb ügyész vagy az ügyészség Vári Attilával szemben nem kezdeményezett büntetőeljárást, nem rendelt el nyomozást, ilyen nincs is folyamatban.

Mint megírtuk, újabb, immár sokadik helyreigazítást kellett közölnie annak a baloldali sajtóterméknek, a SzabadPécs.hu-nak, amelyiknek most is be kellett ismernie: hazudtak, mert kiderült, Péterffy Attilának iPhone-nal akartak újabb követőket találni.

A szocialisták és DK-sok által anyagilag és aktivistákkal is segített Péterffy Attila egyik főtámogatója egy felnőtt pécsi vlogger, aki az Instagramon olyan nyereményjátékot hirdetett, amellyel azt akarta elérni, hogy egy iPhone-ért cserébe Péterffy Attila netes oldalának minél több követője legyen.

A vlogger akcióját a helyi, balliberálisok számára mértékadó portál úgy tálalta, hogy az mintha meg sem történt volna, holott ez nem igaz, íme:

A balliberális lap kénytelen volt beismerni, hogy hazudtak többször is, még a cikkük címe sem volt valós. Lapunk ugyanis a valóságot írta meg, a hivatkozott cikkben megfogalmazott állítást, mely szerint egy iPhone telefont kínál nyereményként egy pécsi influencer, ha valaki követi a baloldali polgármesterjelölt közösségi oldalát, a fenti fotó alátámasztja. Ezt kénytelenek voltak elismerni és helyreigazítást közölni.

A balliberálisok számára mértékadó portál beismerte: akkor is igazat írtunk, amikor közöltük, hogy „Bajban a baloldal: iPhone-nal vásárolnának követőket az erdőirtással vádolt Péterffynek”. A lap akkor sem mondott igazat, amikor azt állította, hogy két bejegyzést vontunk volna egybe, mert a valóság ezzel szemben az, hogy a pecsma.hu oldalon megjelent cikkben a megfogalmazott állítások valósak, az alapjuk B. Cs. pécsi Youtube-influencer közösségi oldalán megjelent tartalom.

A szintén balliberális 444.hu is azt írta: „időközben kiderült, hogy a youtuber tényleg Péterffy Attila profiljának bekövetését kérte azoktól, akik az iPhone-nyereményjátékban részt akarnak venni”.

Hirdetés