Új beadványt nyújt be az Összefogás Pécsért Egyesület

Új beadványt nyújt be az Összefogás Pécsért Egyesület a Választási Bizottsághoz, közölte a szervezet szombaton.

Ahogy arról a napokban írtunk, fellebbezést nyújtott be az Összefogás Pécsért Egyesület a Választási Bizottsághoz a Mindenki Pécsért Egyesület kapcsán. Kővári János, az ÖPE elnöke sérelmezi azt, hogy a szervezet az Összefogás Pécsért Egyesület nevéhez rendkívül hasonló nevű egyesülettel szintén megjelenik politikai szereplőként, ugyanakkor teljesen más értékeket képvisel. Kővári szerint ez már önmagában is megtévesztheti a választókat, de az általuk írt program is hasonló néven fut, mint amit az Összefogás Pécsért Egyesület már korábban leírt. Míg az ÖPE Megújulás Pécsért elnevezésű programot adott ki, addig az ellenzék a Megújuló Városért Programmal rukkolt elő.

Erre válaszul a Mindenki Pécsért Egyesület sajtóközleményt adott ki péntek délután. Ebben többek között az áll: „Kővári János, a Fidesz civil köntösbe bújt hű szövetségese a jog eszközeivel rontott neki a demokráciának. A választási bizottsághoz fordult, ahol nem kevesebbet próbál meg elérni, mint hogy az ellenzék erőit városunkban tömörítő Mindenki Pécsért Egyesület egészen egyszerűen el se indulhasson a választáson október 13-án.” Azt is írják: „Biztosak vagyunk benne, hogy a Fidesz és Kővári szánnivaló erőfeszítése elbukik, az ellenzéki erőket tömörítő Mindenki Pécsért Egyesület megkezdheti az aláírásgyűjtést”.

A Választási Bizottság döntése után szombaton az ÖPE így tájékoztatott:

„Illetékesség híján nem vizsgálta a Nemzeti Választási Bizottság a beadványunkat. Állásfoglalásuk szerint a Területi Választási Bizottságnak nem dolga vizsgálni, hogy a Mindenki Pécsért Egyesület plagizál-e vagy megtéveszti a választókat. Szerintük csak azt kell vizsgálniuk, hogy beadták a kérelmüket a megfelelő nyomtatványon, és hogy létezik-e az egyesület.

Ez számunkra elfogadhatatlan. Ennyi erővel ma Magyarországon akár egy bűnszövetkezet is állíthat jelölteket, ha be van jegyezve a Bíróságon, és kitölti a formanyomtatványt a képviseletre jogosult aláírásával.

Továbbmegyünk az igazságért és a választások tisztaságáért!

A Választási Bizottsághoz új beadvány benyújtásával védjük meg az igazunkat, hogy ne tiporhassa sárba a Mindenki Pécsért Egyesület, egyesületünk, az Összefogás Pécsért Egyesület becsületét, és a választókat ne téveszthessék meg azzal, hogy a nevünket és a programunkat is másolják, ráadásul más politikai erők fedőszervezeteként elrejtik a jelöltjeik hovatartozását. Ők ugyanis nem civil jelöltek, hanem az MSZP, a DK, a Momentum és a Jobbik jelöltjei, sőt többen vezető tisztségviselői.

Nem hagyjuk, hogy átverjék a pécsieket, küzdünk értük és Pécsért, amíg csak lehet!”

hirdetés

Hirdetés