Új forgalmi rend jön a Tettyén!

Szeptember közepétől cirkulációs forgalmi rendet vezetnek be a Tettyén, hogy a napi csúcsforgalmak idején autóval könnyebben lehessen kijutni a kis utcákból.

A terület önkormányzati képviselőjét, Horváth Tamást keresték meg a lakók azzal a problémával, hogy a Tettye egyes utcáiban tarthatatlanná kezd válni a forgalmi helyet. A reggeli és a délutáni csúcsforgalom idején annyira összetorlódnak a Vince utcában, a Cserző közön és a Tettye utcában az autók, hogy aki szeretne onnan kijutni, annak sokszor akár fél órát is várnia kell.

– Száz aláírással kaptam egy kérést a környék lakóitól, hogy oldjuk meg valahogyan ezt a lehetetlen forgalmi helyzetet – mondta el Horváth Tamás. – Ezért cirkulációs forgalmi rendet fogunk bevezetni a környéken. A Vince utcán csak felfelé lehet majd haladni gépjárművel, a Cserző köz a Tettye utca felé lesz egyirányú, míg a Tettye utcán lefelé lehet majd közlekedni.

https://www.facebook.com/pecsma.hu/videos/1325584381308911

A képviselő hozzátette, hogy a nyáron életbe lépő új parkolási rendelet és a korlátozott várakozási övezetek ugyan javítottak valamelyest a környék helyzetén, kevesebb autó is parkol errefelé, de önmagában ez nem volt elég az elsősorban a csúcsforgalmi időszakokat érintő probléma megoldására.

A Biokom már elkezdte az új forgalmi táblák gyártását, amelyeket hamarosan ki is fognak helyezni, így szeptember 19-én, hétfőtől már az új forgalmi rend lesz érvényben a fenti három utcán.

Hirdetés