Új futtatónak örülhetnek novembertől Ispitaalja kutyá(sa)i

Képviselői keretéből, környéken lakók és kutyás gazdák megkérdezése után építtet kutyafuttatót a Móricz Zsigmond téren a választókerület önkormányzati képviselője, Auth István. November közepére már birtokba is vehetik azt az ebek.

Még tavaly kereste meg néhány kutyatulajdonos a képviselőt annak kapcsán, hogy kedvenceik számára szeretnének egy futtatót. Konkrét elképzelésük is volt ennek helyszínéről, hiszen a Móricz Zsigmond téren fekvő zöldterület korábban is kedvelt találkozási pontja volt a gazdiknak és a szőrmókoknak.

Auth István azonnal munkához látott: a gazdikat arra kérte, gyűjtsenek támogatói aláírásokat, emellett lakossági fórumot hívott össze és a környékbeli társasházakban személyesen végzett közvéleménykutatást arról, mit gondolnak az ötletről. Persze mindeközben azt is ellenőrizni kellett, hogy a kijelölt terület tényleg alkalmas-e arra, hogy ott kutyafuttató lehessen.

– Szerencsére eddig szinte csak pozitív visszajelzés érkezett, mind a kutyások, mind a környező házak lakói örültek a kezdeményezésnek. Egyetlen személy fogalmazott meg aggodalmat amiatt, hogy talán hangosak lesznek az állatok. Pont ennek elkerülésére jövő héten újabb utcai fórumot és igényfelmérést végzünk, hogy együtt alakíthassuk ki a kutyafuttató házirendjét. Mindenképpen szeretnék meghatározni egy idősávot a gazdik számára, hogy véletlenül se zavarják egymás nyugalmát a lakókkal. Ennek kialakításában azonban kérem mindkét fél segítségét, szeretném, ha mindenki elégedett lenne. Jelenleg még csak a futtatót körbevevő kerítés oszlopai állnak, a tervek szerint november közepén fogjuk átadni a területet – mondta el lapunknak Auth István.

Így néz ki jelenleg a helyszín

A beruházás összesen 300 ezer forintból fog megvalósulni, a helyszín pedig nem csak az ott álló sok lombos fa miatt tökéletes, de mindenki örömére a közelben elhelyezkedő játszótérre érkező gyermekek is gyönyörködhetnek majd a kutyafuttatót használó kis kedvencekben.

Pécsett az állatbarátok nagy örömére egyre több kutyafuttatót újítanak fel és építenek. Legutóbb két kertvárosi képviselő összefogásából alakítottak ki „játszóteret” a négylábúak számára, erről lapunk ITT számolt be. Mindemellett sajnos előfordul, hogy ellentét alakul ki kutyások és nem kutyások között, melynek kellemetlen következményei lehetnek, ilyenről EBBEN a cikkben írtunk. Mind kiemelte, Auth István pontosan azért tartja fontosnak az előzetes felméréseket és a közös házirendkialakítást, hogy Ispitaalján ne lehessen probléma.