Új iskolatáskát, tolltartót kapsz? A régit add olyannak, akinek nem telik rá!

Idén is megrendezi tanszergyűjtési akcióját a Magyar Vöröskereszt Baranya Megyei Szervezete. Az adomány nagy segítség lehet azoknak a családoknak, akik egyébként nem tudnák megvenni az iskolakezdéshez szükséges holmikat gyermekeiknek. 

Hamarosan vége a nyári szünetnek, de sajnos számos családnak rossz hír ez, hiszen sokan nem tudják megvásárolni a sulikezdéshez kellő iskolatáskát, írószereket, sőt ünneplőruhákat.

A vöröskereszt baranyai szervezete ezért idén is meghirdette tanszergyűjtési akcióját, melyre várják az adományokat.

Nagy szükség lenne az írószerek mellett például használt, de tiszta, jó állapotú fekete nadrágokra, szoknyákra, fehér ingekre, tolltartókra, tornazsákokra, hátizsákra.

Valamint várják az 50 órás iskolai közösségi szolgálatos fiatalok jelentkezését is, akik szívesen részt vennének a gyűjtési akcióban, hogy segítsék a lakosság megszólítását, és a tanszercsomagok összeállítását.

A régi tanszereket augusztus 27-én és 28-án 10–18 óráig a Baranya megyei Tesco áruházakban (Pécs: Makay út, Budai vám, Kincses út, Mohács, Komló, Szigetvár, Siklós) adhatjuk le!

Idén a három pécsi szociális irodával összeköttetésben álló 50 család 100 gyermeke és a koronavírus miatt árván maradt kicsik részesülnek az összegyűjtött tanszerekből.

A tanszercsomagokat augusztus 31-én 15 órától adják át Pécsen a Vöröskereszt székházban, a Dobó István utca 89. 2. emeleti oktatótermében.

Ha segíteni szeretnénk, a Magyar Vöröskereszt Baranya Megyei Szervezetének elérhetősége itt található.