Új játszóteret kaptak a pécsi gyermekklinika kis betegei

A pécsi gyermekklinikán fekvő betegek mindennapjait könnyíti meg az az új játszótér, amit a Szívbeteg Gyermekekért Alapítvány jóvoltából kapott a klinika. Az ütéscsillapító burkolattal ellátott és körbekerített játszóteret szerda délután adták át a kórház udvarán.

Dr. Decsi Tamás, a PTE Gyermekgyógyászati Klinikájának igazgatója elmondta, egy gyermekklinikán beteg gyermekek fekszenek, ám jelentős részük egyáltalán nem ágyhoz kötött.

– Mindig próbáljuk kicsit kimozdítani őket a klinika udvarára, a szabad levegőre. Egy több évtizedes, kicsi játszótér már rendelkezésünkre állt eldugva az épületek között, így örömmel vettük egyik alapítványunk elképzelését, aminek köszönhetően most itt áll egy új játszótér, ami bármelyik szabadidőparknak bátran része lehetne.

Hamar birtokba vették a játszóteret

Masszi György, a Szívbeteg Gyermekekért Alapítvány kuratóriumi elnöke beszámolt arról, hogy negyed évszázada vannak jelen a klinika életében, húsz éve a koraszülött mentést is ők végzik.

– A koraszülött Mentorprogram egy nagy projekt volt, ennek során pályázati forrásból és adományokból fejlesztő játékokat vásároltunk a kórházaknak. Utolsó etapként pedig három játszóteret építhettünk ki – Szekszárdon, Kaposváron és itt, Pécsen.

Az elnök hozzátette, elengedhetetlen, hogy minden gyermekklinika rendelkezzen egy játszótérrel, hiszen ez segíti a betegek nyugalmát, örömöt szerez nekik. Ma inkább a gyógyításra mennek el a források, ezért is fontosak az ilyen létesítmények.