Új szervezet dolgozik a nyugdíjasokért

Nem áll meg a munka egy percre sem

A nyugdíjasok érdekeinek képviseletét, az aktívabbak munkához jutását, programjaiknak színesítését is zászlajára tűzte Pécs teljességre törekedő új civil szervezete, az Öttorony Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet.

Lapunknak az ötletgazda és elnök, Erb József elmondta, szerteágazó tevékenységet folytatnak, de több apropója is van annak, miért most és minek indíttatására jött létre a szervezet. Erb hangsúlyozta: Pécsen rengeteg olyan nyugdíjas van, aki szakmájának kiválósága volt aktív éveiben, de nyugdíjasként már csak korlátozottan, vagy egyáltalán nem tudott akarata ellenére munkát vállalni.

– Tudjuk, látjuk, hogy a munkaerőhiány megoldandó feladatot jelent hazánkban, s ez Pécsett is így lehet. Éppen ezért nagy szükség van a dolgozni képes és dolgozni akaró nyugdíjasokra. Elsősorban ezeknek az embereknek is igyekszünk minden rendelkezésre álló lehetőséggel segíteni – mondta. – Az önkormányzat is támogatja elképzeléseinket, ezért térítésmentesen használhat egy városi ingatlant a szervezet a Béri Balogh Ádám utca 3. szám alatt.

Gépkocsivezetők, sofőrök – számos munka várja a nyugdíjasokat

– Segítséget nyújtunk abban, hogy a munkavállalásra képes nyugdíjast megtalálja a munka, így az azzal járó kereset – szögezte le Erb, aki már eredményekről is be tudott számolni. – Jelenleg öt nagy munkáltatóval van kapcsolatban a szövetkezet, de folyamatosan folynak a tárgyalások, így a szám hamarosan megtöbbszöröződhet – mondta.

Egy egyszerű belépési nyilatkozat kitöltésével és egy jelképes összeggel lehet csatlakozni a szövetkezethez. Ezzel az érdeklődő máris bekerül a rendszerbe, ha pedig szakmájába, érdeklődési körébe vágó munka kínálkozik, értesítik.

Irodai munkát ugyanúgy vállalhatnak idősek, mint fizikai feladatokat

Az eredeti nyugdíját mindenki ugyanúgy megkapja, ehhez tud még hozzátenni – ha ügyes, akár meg is duplázhatja.

Erb hangsúlyozta: rengeteg kedvezmény jár annak, aki a szövetkezeteken keresztül vállal munkát a nyugdíj mellé. Az így megszerzett jövedelemből semmilyen járulékot nem kell fizetnie, csak az szja-t és a munkáltató számára is megéri nyugdíjasokat alkalmazni. A papírmunkát a szövetkezet intézi.

– Pécsi munkaerőt nyújtunk a pécsieknek, pécsi vállalkozásokon keresztül. Több fajta tanári poszt betölthető, például magyar-történelem, matek-kémia szakost is keresünk most. De vasutasok, hegesztők, géplakatosok, nehézgépkezelők számára is vannak lehetőségek – sorolta az elnök.

Az érdeklődőket hétfőnként, szerdánként és csütörtökönként 13-tól 15 óráig várják a Béri Balogh Ádám utca 3. szám alatt.

Hirdetés