Újabb idegenbeli meccset nyert meg a Panthers

A PVSK kosarasai a nagyszünet után fordítottak, és végül simán nyertek is a ZTE vendégeiként.

Valójában a szokásos forgatókönyv szerint alakult a PVSK-Veolia férfikosárlabda-csapatának ma esti bajnokija is. Dragan Alekszics együttese ezúttal Zalaegerszegen vendégeskedett, és az első félidőben sok hibát bemutatva, kicsit akadozó játékkal került hátrányba. No, azért nem nagy hátrányba, ugyanis a ZTE sem villogott.

És a négy pontos differencia ennek a Pécsnek olyan, mintha nem is lenne. Ezt már a harmadik negyedben meg is mutatta a Pécs, amely már itt fordítani tudott. A záró felvonásban pedig még arra is volt ereje, hogy kicsit cifrázza a dolgot. Végül ugyanis nagyon simán, 13 ponttal tudott győzni a PVSK, amelyben Bryson ismét pazar teljesítményt nyújtott. A Kaposvár elleni hét triplája után ezúttal hatszor talált be kintről, igaz, hiába eggyel kevesebb a Zete elleni mutató, ez most győzelmet ért. Ami azért is nagyon értékes, mert Nyíregyháza és Sopron után ez már a harmadik idegenbeli győzelme a Pécsnek a szezonban.

Zalakerámia ZTE–PVSK-Veolia 65-78 (21-14, 11-14, 14-22, 19-28)
Kosárlabda-NB I., férfiak, 10. forduló.
Zalakerámia ZTE: GUYTON 16/3, Bonifert 3/3, Barnett 14/6, Csuti 1, Harris 4. Cs.: Horti 6, NÉMETH A. 11/3, Simó 4, Révész 6/6. Vezetőedző: Teo Csizmics.
PVSK-Veolia: Haynes-Jones 15/3, Hőgye, Bíró O. 2, IVOSEV 15, GORDON 13/9. Cs.: BRYSON 25/18, Brkics 8, Illés, Goldring. Vezetőedző: Dragan Alekszics.
Fotó: Rónási Márton / PVSK

Hirdetés