Újabb kertvárosi buszmegállót fedtek be a városrészben élők kérésére

Ez már a harmadik kertvárosi buszváró, amit Schmuck Roland önkormányzati képviselő a helyi lakosok kérésére lefedetett.

Egy újabb kertvárosi buszmegálló lefedésével sikerült ismét eleget tenni a városrészben élők kérésének. Mint ismert, Schmuck Roland önkormányzati képviselő tavaly ősszel saját képviselői keretéből fedetett be két Keszüi úton található buszmegállót (a Bogár utcai és a Berzsenyi utcai buszvárókról van szó), most pedig, idén novemberben – szintén a lakosság igényének eleget téve – elkészült a Krisztina tér Maléter Pál úttól északra található megállójának befedése is, újfent Schmuck Roland képviselői keretéből.

A megújult Krisztina téri megálló (forrás: Dr. Schmuck Roland / Facebook)

– A Keszüi úti buszmegállók lefedése a helyi lakosok kérése alapján került be a választási programba. Miután ezt a két várót lefedettem, sokan látták a körzetemben, hogy mennyire fontos és hasznos ez, főleg ilyenkor, az esős-szeles évszakokban. Egyértelműen pozitívak voltak a visszajelzések. Ezért fordultak hozzám azzal a kéréssel, hogy a Krisztina téri buszmegállóban is alakítsunk ki fedett buszvárót, aminek eleget is tettem. Emellett pedig tervben van a körzetemben további megállók lefedése is – mondta a képviselő.

Hozzátette, hogy a Keszüi úti várók 300-300 ezer forintból kaptak új polikarbonát borítást, míg a Krisztina téri megálló – az alapanyagárak emelkedése miatt – 500 ezer forintból újult meg.

A három megálló lefedése tehát 1,1 millió forintból valósult meg.

Megjegyezte továbbá, hogy az új városvezetés alatt eddig 11 buszmegállót fedtek le a város számos pontján, közülük 9-et önkormányzati forrásból, egyet pályázati forrásból, egyet pedig egy magáncég újított fel.

Végezetül kiemelte, hogy az önkormányzati tulajdonban lévő buszvárók lefedése folyamatosan zajlik és felhívta a pécsiek figyelmét arra, hogy ha szeretnék, hogy a lakókörnyezetük közelében lévő buszmegállókat hasonlóképp befedjék, akkor jelezzék igényüket az adott terület önkormányzati képviselőjének.