Újabb közlemény Péterffy Attilától Pécs pénzügyi helyzetéről

Péterffy Attila újabb közleményt küldött:

hirdetés

Tisztelt Szerkesztőség!

Pécs Megyei Jogú Város Polgármestereként az alábbiakról tájékoztatom a sajtót és a nyilvánosságot, egyben kérem Önöket, hogy a sajtóközleményt szöveghűen, változtatás nélkül hozzák le, tegyék közzé.

Számháború helyett munka!

A pécsi polgárok akarata világos és egyértelmű. Nem arra kértem és kaptam tőlük mandátumot, hogy közlemény- és számháborút vívjak politikusokkal, hanem arra, hogy abból a válságos helyzetből, amibe a Fidesz kormányozta Pécset, kivezessem a várost.

Egyre több furcsa értelmezést olvasni arról, hogy Pécs pontosan milyen anyagi helyzetben van. Amíg mások a valóság csavargatásával foglalkoznak, mi dolgozunk.

Az elmúlt napokban az átadás-átvétel dokumentumait tovább elemeztük. A szeptember 30-i állapot szerint több európai uniós támogatású, illetve nemzeti költségvetési finanszírozású fejlesztési projekt is igen jelentős forráshiánnyal küzd. A hitel-, az adósságállomány, a tartozásállomány és a forráshiány a 23 milliárd forintot is meghaladja. Ezek a tények.

Azt már a kampányban is megtapasztaltam, hogy a fideszes matematikában az egy meg egy az három. Ugyanez a helyzet az átadás-átvételi jegyzőkönyv értelmezésével is. Ha valóban olyan rózsás lenne a város pénzügyi helyzete, mint mondják, akkor már régen hazamehettek volna az Államkincstár biztosai. Ha pedig csak egyszerű dilettantizmusról van szó, az egyértelmű magyarázat arra, hogy hogyan jutott Pécs idáig.

A feladat súlyossága, a hitelek és a hiány nagyságrendje egyértelmű, mostantól a számháború helyett minden erőmmel a megoldáson kell dolgoznom a város és polgárai érdekében.

Így is fogok tenni”.

Péterffy Attila

Pécs Megyei Jogú Város Polgármestere