Újra felvonulnak a munkagépek a Ferencesek utcájában

Újra felvonulnak a munkagépek a Ferencesek utcájában: január 20-án, hétfőn folytatódnak a kisfeszültségű és közvilágítási villamos földkábelek rekonstrukciói, ezzel párhuzamosan a Magyar Telekom is folytatja a gyengeáramú kábelhálózat kiépítését. Már nincs sok vissza a belvárosi utca elkészültéig, az E.ON és a Telekom munkái végeztével már csak a térkövezés van vissza az átadásig.

hirdetés
Uránia Mozi

Az E.ON közleményéből kiderül, két, egyenként kéthetes szakaszban dolgoznak majd a helyszínen: január 20-tól február 4-ig a Ferencesek utcája 17. számtól a Várady Antal utcai sarokig az utca déli oldalán, február 5-től 22-ig pedig a 28. számtól a 42-ig tartó szakaszon, az utca északi oldalán.

Ahogy eddig már azt tapasztaltuk, a gyalogos forgalmat korlátokkal szabályozzák majd a munkaárkok mellett. A boltokba való bejutás pedig, csakúgy mint eddig, a kapubejáróknál lesz biztosítva.

Elkerülhetetlen, hogy az egyes munkafázisokban szükség legyen üzemszünetekre is – legfeljebb két alkalommal egy ingatlan esetében –, erről az érintetteket szórólapon fogják értesíteni.

A régi utcakép

Információink szerint a városháza nemsokára egy külön személyt jelöl ki a Ferencesek úti lakók és bérlők folyamatos tájékoztatására. A térkő kiválasztása jelenleg folyamatban van, Péterffy Attila polgármester kérésére pedig a korábban tervezettnél több fát telepítenek az utcaképnek megfelelően. Úgy tudjuk továbbá, az utcaképhez illő világítást alakítanak majd ki.

A felújítás még 2019 májusában kezdődött el, elsőként az E.ON gázvezeték-rekonstrukciója zajlott le, azután augusztustól már a Tettye Forrásház szakemberei vették át a terepet a szennyvíz- és vízvezetékek cseréjével, akik az előírtak szerint 13 hétig dolgoztak a helyszínen.