Újra pályán a múlt nagyjai

A PMFC NB II.-es labdarúgócsapatának május 22-i, szezonzáró bajnokija előtt a PMSC Öregfiúk együttese a Magyar Öregfiúk Válogatottal játszik gálameccset. A névsor alapján igazi sztárparádéra készülhetünk.

Régi adósságot törlesztenek. Ezzel a gondolattal kezdte a május 22-i, PMSC Öregfiúk–Magyar Öregfiúk Válogatott gálameccset felvezető sajtótájékoztatót Mészáros Ferenc. A pécsi klub korábbi válogatott támadója, aki később edzőként is vezette a Munkást, ezúttal mint a PMSC Öregfiúk Egyesület elnöke ült az asztalnál. Főszervezőként neki köszönhető, hogy sikerült tető alá hozni ezt a régóta várt gálameccset.

– Igazából már közel egy évtizede motoszkál bennem ennek a meccsnek a megszervezése – mondta el Mészáros. – A PMFC jelenlegi vezetése pedig partner volt abban, hogy össze tudjuk végre hozni. Nagy öröm számunkra, hogy méltó módon tudunk utólag elbúcsúztatni néhány olyan egykori futballistát, aki válogatott szinten is öregbítette a klub és Pécs hírnevét.

A mai sajtótájékoztató résztvevői (balról): Tomka Jánios, Mészáros Ferenc, Kránicz Ákos és Győri János

Kránicz Ákos, a PMFC ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy amióta új tulajdonosa van a csapatnak, kiemelten fontos céljuk a jövő építése, ehhez azonban a múlt ápolása is hozzátartozik, ezért nem is volt kérdés, hogy mindenben támogatják a gálameccs megszervezését.

Május 22-én, vasárnap a PMFC a Tiszakécske ellen zárja az NB II. idei szezonját. A bajnoki 17 órakor kezdődik, a gálaelőadás lesz majd a tétre menő csörte felvezetője, 15 órai kezdettel. A stadion kapui délután kettőkor nyitnak. A szurkolók számára pedig nem csak az a jó hír, hogy igazi sztárokat nézhetnek meg, hanem az is, hogy a két mérkőzést egy jegy áráért tekinthetik meg a helyszínen.

Ami a névsort illeti, valóban nem lesz hiány az igazi pécsi ikonokból.

Ott lesz majd a pályán többek között Gera Zoltán, Tököli Attila, Fehér Csaba, Bodor Boldizsár és Márton Gábor is, de a régiek közül láthatjuk majd Brezniczky Sándort, Mészáros Ferencet, Róth Antalt és Tomka Jánost. Tomka is ott volt a sajtótájékoztatón, és elmondta, hogy nagyon várja már a gálameccset.

– Én alapvetően is sportos életet élek, de a focitól kicsit eltávolodtam, szóval már elkezdtem készülni a meccsre – mondta Tomka. – A klubvezetők engedélyével készülök Kovácstelepen, bár a napokban valaki bekapcsolhatta a szaunát, megizzadtam rendesen. Nagyon várom egyébként a meccset, hogy újra pályára léphessek a stadionban, én ugyanis ide mindig hazajövök.