Gesztust tettek a civileknek a polgármester szerint

A közgyűlés döntött a mintegy két éve hatályba lépett határozat semmissé tételéről, amely az Emberség Erejével Alapítvány munkáját korlátozta. Ennek eltörlése kapcsán tartott sajtótájékoztatót Péterffy Attila polgármester Nyirati Andrással, az alapítvány elnökével.

– Megkönnyebbülés, hogy két év után újra itt lehetünk. Köszönjük az újonnan megalakult képviselő-testületnek és a pécsieknek is a támogatást. Ebben az elmúlt két évben is csak azért tudtuk tovább végezni a munkánkat, mert akkor is rengetegen mellettünk álltak – mondta Nyirati András.

Reméli, hogy egy párbeszéd indul el a civil szervezetek és az önkormányzat között, ők nyitottak erre. Az általuk szervezett Erősödő Civil Közösségek program már a harmadik évébe lép, büszkék arra, hogy számtalan kis szervezetet sikerült támogatni.

Nyirati András és Péterffy Attila

– Az egy hónapos kormányzásunk alatt megszokhatták, hogy elsősorban száraz, gazdasági kérdésekkel kell foglalkoznunk. Így felmerül a kérdés: vajon miért is vettük ezt a témát napirendre? Igazából már az alakuló közgyűlésen is tárgyalhattuk volna ezt a szimbolikus témát, hiszen a gazdasági ügyek mellett azokkal is kell foglalkozni, amik a mindennapi pécsi érzést, a pécsiséget befolyásolják – mondta a sajtótájékoztatón Péterffy Attila.

A polgármester szerint a döntés visszavonása egy olyan gesztus, amivel azt mutatják, hogy a városháza nyitott minden civil szervezet közeledésére.

Hirdetés