Kedvezményt ad az önkormányzat a járványhelyzet sújtotta pécsi vendéglátósoknak

Pécs önkormányzata és a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. (PVH) újabb mentőcsomaggal segíti azokat a pécsi vállalkozásokat, amiket közvetlenül sújt az új koronavírus járvány. Mindezt havi mintegy 1 millió forint értékben.

hirdetés
Uránia Mozi

Az újabb szigorító rendeleteknek újabb vállalkozások esnek áldozatául. Az önkormányzat őket, azokat a pécsi, vendéglátásban érdekelt vállalkozásokat részesíti kedvezményben, amik az önkormányzat vagyonhasznosító cégétől bérelnek helyiséget, és a szeptember 21-i kormányrendelet értelmében este 11 óra után már nem fogadhatnak vendégeket.

Ez a rendelkezés mintegy 20 pécsi vállalkozást érint, ők 10, illetve 20 százalék kedvezményben részesülnek a bérleti díjukból. A kedvezmény mértéke attól függ, hogy milyen mértékben sújtja őket a rendelkezés, azaz a nyitva tartásuk, forgalmuk mekkora hányadát érinti a korai zárás.

A PVh Zrt. újabb mentőcsomagjának értéke havi mintegy 1 millió forint.

A kedvezményes időszak november elsejétől érvényes annak a hónapnak a végéig, amiben a kormány visszavonja a rendeletét, akkor is, ha ez a hónap elején vagy közepén történik meg.

Korábban, a vagyonhasznosító, a koronavírus első hulláma idején összesen mintegy 300 millió forintos mentőcsomagot állított össze azoknak a pécsi cégeknek, amelyek az önkormányzati cégtől bérelnek ingatlant.