Út lesz a Magasházból

Rendbe szedik a ma rossz állapotban lévő kis utcákat

cserkút törmelék3

Elsősorban a hegyoldalban lévő rossz minőségű kisebb utcák kaphatnak új burkolatot a következő hónapokban a Magasház bontásakor keletkező betontörmelékből. Mintegy százmillió forintot költ Pécs a Kisutca Programra.

A pécsi dűlőutak, kavicsos utcák javítását oldja meg a következő időszakban a pécsi önkormányzat és a Biokom Kft. a magasház bontásakor keletkező törmelékből.

Rendbe szedik a ma rossz állapotban lévő kis utcákat
Rendbe szedik a ma rossz állapotban lévő kis utcákat

A közel két éven át tartó útjavítási program kapcsán egy csütörtöki sajtótájékoztatón Páva Zsolt polgármester arról számolt be, hogy az épület beton elemeit apró kavicsokká őrlik, majd a hegyoldalakon húzódó vagy pécsi külterületi utcákban készítenek belőle burkolatot. A munka során 70 utca mintegy 30 kilométer hosszan kap strapabíró felületet, beton nyomsávokat építenek, köztük pedig a törmelékből származó kavicsozásra készülhetnek az érintett szakaszok lakói.

cserkút törmelék6

Páva leszögezte: a város tulajdonába kerül minden bontott anyag, de az önkormányzatnak esze ágában sincs, hogy a betontörmelékből pénzt csináljon. – Inkább mi nyúlunk a zsebünkbe, s nagyjából 100 milliós ráfordítással egy-két éven át felújítjuk a kisebb utcákat a keletkezett kavicsokkal. A programmal felgyorsítjuk a város útfelújítási projektjeit – mondta.

Elmondta, még idén indul a Magasház bontása, s ezzel egy időben elkezdik rendbe tenni az utakat. Jellemzően a hegyoldalban és a város külterületein folyik majd az építkezés.

Erb József, a legtöbb utcával érintett városrész önkormányzati képviselője szerint az útjavítási, illetve útfelújítási programmal nagymértékben megakadályozható a hirtelen esőzés során kialakuló útkárosodás, zúzottkő-lemosódás. Korábban éppen a kültelki dűlőutak sínylették ugyanis meg a nagy esőket.

hirdetés

Hirdetés