Utolsó esély a roncsautók tulajdonosainak!

Több autót biztonságba kellett helyezni

A Pécsi Közterület-felügyelet munkatársai a napokban felmérték, hogy a műszakivizsga-moratórium lejártával hány olyan gépjármű áll a város közterületein, amelynek nincs érvényes műszaki engedélye, ideiglenesen, vagy akár végleg kivonták már a forgalomból. Akinek ilyen autója van, ideje intézkedni, különben hamarosan elszállítják azt.

hirdetés
Uránia Mozi

Märcz János, a Pécsi Közterület-felügyelet vezetője a PécsMa érdeklődésére arról számolt be, hogy elég rossz a helyzet a roncsautók területén.

– Munkatársaink a közelmúltban mérték fel, hogy hány lejárt műszaki érvényességű gépjármű áll városszerte – mondta Märcz. – A helyzet nem túl biztató, van olyan városrész, például Kertváros, ahol 70-100 között van az ilyen autók száma. Mivel a műszaki vizsgáztatással kapcsolatos moratórium már lejárt, első körben a járművek szélvédőjére tájékoztatókat helyeznek a kollégáim, amelyen felszólítjuk a tulajdonosokat, hogy 10 napon belül szállítsák el, vagy műszakiztassák le az autót.

Aki augusztus 15. előtt kér időpontot műszaki vizsgára, az még megúszhatja az elszállítást, feltéve, hogy ezt a közterület-felügyeletnek is jelzi. Ha hivatalosan igazolni tudja ugyanis az adott roncsautó tulajdonosa, hogy van időpontja a vizsgaállomásra, csak épp augusztus 15. utánra, akkor a közteresek ezt felviszik a rendszerbe, és a vizsga napjáig nem fogják elszállítani a gépjárművet.

– Nagyon fontos lenne, hogy minden érintett jármű tulajdonosa jelentkezzen nálunk, hiszen így a mi dolgunk és az övé is könnyebb lesz – hívta fel a figyelmet Märcz János. – Tekintettel arra, hogy nagyon magas jelenleg a városban a lejárt okmánnyal rendelkező autók száma, ezek elszállítása jelentős pluszterhet róna a közterület-felügyeletre. Arról nem is beszélve, hogy ha elszállítjuk az adott kocsit a Tüskésréti úti telephelyre, a szállítás költsége és a gépjármű kiváltása is a tulajdonost fogja terhelni, ez pedig gyakorlatilag megegyezik egy műszaki vizsga árával.