Veszélyes, beteg fákat vágnak ki Uránvárosban

Balesetveszélyes, rossz állapotú, beteg fákat vágnak ki a következő napokban Uránvárosban: a Radnóti Miklós utca, az Ybl Miklós utca, a Hajnóczy utca és a Kőrösi Csoma Sándor utca által határolt zöldterületeken, illetve az Esztergár Lajos utca és a Veress Endre utcai rendelő déli oldalánál – tájékoztatta lapunkat a Biokom Nkft.

hirdetés
Uránia Mozi

A vállalat munkatársai rendszeresen ellenőrzik a pécsi közterületek faállományát, hogy a problémás esetekben elvégezhessék a szükséges beavatkozásokat. Általában ez metszési munkálatokat jelent, de van, ahol elkerülhetetlenné válik egy-egy fa kivágása.

Most Uránvárosba kerül sor néhány növény, elsősorban vadszilvafák eltávolítására, melyek sajnos rossz állapotban vannak, odvasak, gombásodásodnak, és ami veszélyesebb: több olyan villás elágazódás van rajtuk, melyek bármikor lehasadhatnak, és így a közelükben lévő épületre, közműre, járdára, útra, padra, esetleg emberekre eshetnek rá.

Nem mellesleg ha például termést hoz a növény, a hulló, rothadó gyümölcsök csúszásveszélyesek, ragadnak, vonzzák a darazsakat, ez szintén komoly problémákat okozhat.

Hiába borulnak tehát zöldbe és hoznak virágot tavasszal, ezek a fák nem egészségesek, bármikor fennáll a veszély, hogy egy erősebb széllökés kidönti őket.

Ezért kell már a téli időszakban a csonkításáról vagy kivágásáról döntenie a Biokomnak.

A kivágandó fákra tájékoztatót helyeznek ki arról, miért távolítják el őket, és megadják rajta a művezető elérhetőségét is.