Világbajnok is lehet Ginger, a pécsi mentőkutya!

Balról jobbra: Chili, Samu, Ginger, és büszke gazdáik

Pécsi Mentőkutyás Egyesület juttatta el lapunkhoz az örvendetes hírt, mely szerint egyik tagjuk és kedvence olyan magas pontszámot értek el egy hétvégi vizsgán, hogy ezzel kivívták maguknak az idei Mentőkutya Világbajnokságon való indulás jogát. 

Ginger nevű golden retriever kutyájával olyan magas pontszámot ért el Görgey Éva a hétvégén megrendezett mentőkutyavizsgán, hogy ezzel indulhat az állattal az idei Mentőkutya Világbajnokságon.

Mint az egyesületi közleményben írták, a tényleges részvétel még több dologtól függ, tavaly például a járványhelyzet miatt elmaradt a neves esemény. Ezen egyébként már több alkalommal értek el szép eredményt magyar ebek és gazdáik: romkutatás versenyszámban 2019-ben például a Pannon Kutyás Kutató-Mentő Csapat tagja és 6 éves malinois kutyája lett a győztes.

A pécsi mentőcsapat kutyái rendre jól szerepelnek a hazai megmérettetéseken. A hétvégén Jászberényben nem csak Ginger ért el sikert: Gelencsér Mária, Chili nevű kutyája emelt szintű terület-kutató vizsgát tett, Kiss Csaba, Samu nevű kutyája pedig másodszor is teljesítette a középszintet, így hamarosan csatlakozhat a profi mentőkutyák táborához.

hirdetés
Uránia Mozi