Zajlik a nyomozás a kertvárosi iskola előtti verekedés ügyében

Döbbenetes videót osztottak meg a Facebook-on (amit azóta el is távolítottak): az Apáczai Nevelési Központnál egy brutális verekedést rögzítettek. Egy nagyobb, fehér ruhás alak ütlegelte a földön fekvő, nála sokkal kisebbet, bele is rúgott. Érdeklődésünkre a Pécsi Rendőrkapitányság elmondta, nyomozást indítottak ismeretlen tettes ellen.

“A mai napon érkezett bejelentés a rendőrség ügyeletére, amely alapján a Pécsi Rendőrkapitányság garázdaság elkövetésének gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen” – tájékoztatta lapunkat a Pécsi Rendőr-főkapitányság.

A széles körben elterjedt felvétel a Nevelési Központ előtt készült, az ügy hátteréről nem sokat tudni.

Frissítés 09. 25. 15.37:

A következőket derítettük ki az esetről:

Az ANK körüli közterületen rendszeresen lógnak középiskolás korú gyerekek, ezek közül vannak, akik dohányoznak, időnként balhéznak. Úgy tudjuk, volt már olyan iskolai vezető, aki kérte a rendőrséget, hogy gyakrabban járőrözzenek errefelé. Az ANK egyik iskolájának tanára, aki vélhetően ügyeletben volt, a hátizsákjánál fogva elkapott egy, az iskola mellett dohányzó, nem az ANK intézményeibe járó 16-17 év körüli fiút, percekig tartotta, nem engedte el, arra hivatkozva, hogy “visszatartja”, amíg nem történik hivatalos intézkedés. A törvény szerint egyébként teljes dohányzási tilalom van “közoktatási intézményben (pl. óvoda, általános iskola és középiskola), és a bejáratától számított 5 méteres távolságon belül”. Hogy a fiú hol dohányzott pontosan, arról nincs információnk. A fiú hasonló korú barátja közben elég erőteljes fellépéssel, de információink szerint fizikai kontaktusig el nem jutva próbálta meggyőzni a tanárt, hogy engedje el a srácot, indulatos szócsata zajlott kettejük között. Közben megjelent egy erős testalkatú férfi, aki a barátja védelmére kelt fiút rövid szóváltás után földre vitte, majd több alkalommal megütötte, egyszer meg is rúgta. Úgy tudjuk, ő az iskolában takarítást végző cég alkalmazottja.

Kiemelt kép: Szabad Pécs