19 C
Pécs
vasárnap, május 19, 2024
KezdőlapPécs AktuálPécsi adósok: ügyvéd, orvos, nyomozó

Pécsi adósok: ügyvéd, orvos, nyomozó

Vélhetően egy komplett család, három őrző-védő társaság és magánnyomozó is szerepel a pécsi nyilvános adóslistán. Van, aki már évek óta nem tud lekerülni szégyenfalról.

Nikolics névvel öten is tartoznak az APEH szerint több mint tízmillió forinttal. Közülük ketten ugyanabban az utcában laknak, sőt, egy hölgy is, akinek a vezetékneve szintén megtalálható a listán. Ha ez egy família, akkor gyanítható: a család közel 60 millió forint adóval nem tudott elszámolni a hatóság felé.

Többen régóta fent vannak a listán. A korábbi nyilvános dokumentumokban is megtalálható volt Hotter, Hoffer, Acsádi, Kárász nevű személy, de az a férfi is, aki magánnyomozóként tevékenykedhetett.

Szintén fent van a névsoron egy házaspár, dr. Czobolyék, akik korábban a pécsi önkormányzat megbízásából is dolgoztak ingatlanszakértőként – ők már igencsak régóta ott tanyáznak az APEH listáján, ugyanis már 2008-ban összeakadt a bajszuk a hatósággal.

Felkerült a szégyenfalra az egyik pécsi ügyvéd is, akinek a Király utcában van irodája, valamint egy háziorvos szintúgy.

A 10 milliónál többel tartozó magánszemélyek, egyéni vállalkozók:

Rábukkantunk olyan tartozóra is, aki magánszemélyként több mint tízmillióval lóg, nyomdaipari cége ellen végrehajtást rendeltek el, ami úgy tűnik, nem igazán zavarja: a facebookos fotók tanúsága szerint ugyanis emberünk vígan pezsgőzik, szivarozik.

Egy másik nem fizető otthonánál – 2012-es Google utcakép szerint – egy hatalmas Mercedes luxusterepjáró parkol, a kerítésen kis műoroszlánok „ijesztgetik” az óvatlan betolakodókat, a tetőn pedig szélkakasok mutatják a szélirányt.

Brutális adóhiánnyal persze a nagyobb cégek bírnak: a vállalatok csak 100 millió feletti tartozás esetében jelennek meg. Ám így is felkerült a listára a Pécsi Közlekedési Zrt., amelyet 2008-ban részben privatizáltak az offshore hátterű Mecsekbusz Kft.-nek. Ez utóbbi irányításával adták el a pécsi járműveket, de ott van az egykoron a megyében a legtöbb embert foglalkoztató Elcoteq is.

A Kolinda művészeti iskola – amely szintén a listán van – azért érdekes, mert nem csupán a hatósággal szemben nem tudtak elszámolni, hanem a hírek szerint előfordult, hogy a kispénzű tanáraiknak sem fizettek.

A három vagyonőr cég részvételén pedig sokan nem is csodálkoznak, hiszen legutóbb is akadt közülük a hatósági nyilvántartásban.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő