Ez igen! 50 kiló mobilt gyűjtöttek a kis pécsiek

A „Passzold vissza, Tesó!” elnevezésű, használt mobiltelefonokat visszagyűjtő kampányon belül a PTE 3 pécsi gyakorló iskolájának – Pécsi Leőwey Klára Gimnázium, Pécsi Egyházmegye Szent Mór Iskolaközpont – kisdiákjai idén tavasszal 461, csaknem 50 kilogramm használaton kívüli készüléket gyűjtöttek össze – számolt be a hírről az UnivPécs

A népszerű kampányt – mely már negyedik éve fut – 2021-ben ismét útjára indította a pécsi egyetem a Jane Goodall Intézettel, a KÖVET Egyesülettel, az Afrikáért Alapítvánnyal és a Védegylettel közösen a zöldgondolkodás, környezetvédelem jegyében.

2018 óta több mint 640 helyszínen, összesen 2,5 tonna mobiltelefont gyűjtöttek már a résztvevők.

Az esemény célja, hogy minél több adatmentes, már nem használható mobilkészüléket, GPS-t vagy táblagépet, töltőket vegyenek át adományként, segítve a körforgásos gazdaságot és a kongói főemlősök élőhelyének megmentését, valamint a helyi közösségek életét – derül ki a cikkből.

A visszagyűjtött telefonokból a feldolgozás során kinyert fémeket újrahasznosítják.

A Passzold vissza, Tesó 2021-es tavaszi akcióját Pécsen 12 gyűjtőponttal bővítették ki, a kampányon belül meghirdetett verseny június 5-én, a környezetvédelmi világnappal zárult.

A pécsi iskolák természetszerető diákjai viszonylag rövid idő alatt 461 darab, csaknem 50 kiló mobilt gyűjtöttek össze. 

Az első helyezett a Pécsi Iskolaközpont Szent Mór Iskolaközpont 1/a osztálya lett, a második a PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 1. Számú Általános Iskolája 3/c osztálya lett, míg a harmadik helyet a Szent Mór Iskolaközpont 4/b-je lett.

Gratulálunk!

További részletek ide kattintva olvashatók.

Fotók: Csortos Szabolcs/UnivPécs

hirdetés
Uránia Mozi