Ötféle tematikus gyerektábort indít nyáron a Zsolnay Örökségkezelő NKft., melyek az ismeretterjesztés mellett rengeteg élményt, játékot és kalandot kínálnak a kicsiknek-nagyobbaknak.

hirdetés
Uránia Mozi

Fontos! Napközis (nem ottalvós) táborokat rendeznek, a szervezők kiemelt figyelmet fordítanak a biztonsági előírások betartására.

Kortárs Junior – Ió Ció Absztrakció

A gyerekek birtokba veszik az m21 Galériát, a Kemence Galériát, ellátogatnak a Széchenyi téri Pécsi Galériába és felkeresik aktív pécsi absztrakt festők műtermeit is. A tábor során körüljárják az absztrakció fogalmát, és megtanulnak eligazodni a felnőttek számára is izgalmas kérdésben: Mit tegyünk annak érdekében, hogy ne rohanjunk ki a galériából, ha egy absztrakt művészeti alkotással találkozunk, vagy nem értjük, mi van a képen?

Időpont: június 21–25.
Helyszín: Zsolnay Kulturális Negyed
Korosztály 7-10 év

Részletek itt olvashatók.

Jövőkód felfedezőtábor

Múltidéző – jövőkutató kalandozások Pécs belvárosában! A résztvevőket a valóság és a fikció szülte történetek világába varázsolják, ahol mesék, játékok, kalandok várják őket. Egy történelmi expedíció keretében megismerhetik Pécs történetét, titokzatos ódon épületeit, és aki megfejti az évezredes kódot, az választ kaphat a lehetséges jövőre is.

Időpont:
1. turnus: június 28. – július 2.
2. turnus: július 12–16.
Helyszín: Cella Septichora Látogatóközpont
Korosztály: 9-12 év

Még többet a táborról itt lehet olvasni.

Természettudományos kaland

A természettudományok kedvelői játszva belekóstolhatnak a fizika, a biológia, a kémia és a földrajz egyes területeibe, kiemelt figyelmet fordítva a csillagászatra. Mi várja a résztevőket? Többek között látványos planetáriumi bemutatók, humorral kevert fizikai kísérletek, csillagászati foglalkozások és a Labor – Interaktív Varázstér izgalmas játékai!

Időpont: július 5–9.
Helyszín: Zsolnay Kulturális Negyed
Korosztály 7-10 év

Részletek ITT.

Kortárs Junior – Plakát, vagy amit akartok!

Miért fontosa plakát? Lehet-e az egy műalkotás? Mit kommunikálunk vele? A tábor során a színházi plakátok kerülnek fókuszba. Ennek kapcsán egy kétnapos drámafoglakozáson is részt vesznek a gyerekek, és drámatanár segítségével létrehoznak egy előadást. Vendégük lesz az egyik legismertebb kortárs festőművész, plakátművész, Pinczehelyi Sándor, és plakátokat készíthetnek a Drukker nyomdaműhely segítségével. A tábort záró komplex művészeti előadásra a szülőket is várják!

Időpont: július 5–9.
Helyszín: Zsolnay Kulturális Negyed
Korosztály: 11–14 év

Jelentkezés és részletek ITT.

Kortárs Junior – A mi Camera Obscuránk…

Hogyan születik meg egy fénykép? Hogyan fényképeztek, mikor még nem voltak okostelefonok? Hogyan készíthetünk képrögzítő eszközt mi magunk? A foglalkozás Lucien és Rodolf Hervé fotókiállítására reflektál, amely ebben az idősávban az m21 Galériában lesz látható. A gyerekek mindent megtudnak a fotózásról, megépítenek egy nagyméretű Camera Obscurát, és a tábor során készült alkotásokat a Szamárfül Fesztiválon bemutatják egy kiállítás keretében.

Időpont: augusztus 23–27.
Helyszín: Zsolnay Kulturális Negyed
Korosztály: 11-14 év

Bővebb információk ide kattintva tekinthetők meg.