Csutora Csilla könyvajánlója: A Párkapcsolatok Iskolája

Ha megkérdeznék tőlem, melyik volt az a könyv, amit nem tudtam lerakni, egyértelműen ezt választanám. A Párkapcsolatok Iskoláját tíz pszichológus írta közösen, köztük dr. Csernus Imre, Popper Péter, Lux Elvira, Szendi Gábor és Kánya Kata.

Egy meleg nyári délután találtam rá erre a könyvre a nővérem könyvespolcán. Már a címében megfogott az „Iskola” kifejezés, és miután elolvastam a hátsó borítóját, tudtam, hogy ezt kölcsön kell kérjem! Mindig is nyomon követtem az alábbi pszichológusok előadásait, pályafutását, de ezzel a könyvvel még nem találkoztam.

Olvasása közben már meg sem lepett dr. Csernus Imre trágár szóhasználata, kemény megfogalmazásai, Lux Elvira saját életéből merített példái és Popper Péter bölcs gondolatai, meglátásai.

A könyv valójában egy előadássorozat kibővített anyagát foglalja össze. Szó van benne szerelemről, házasságról, féltékenységről, hűtlenségről, alkalmazkodásról, hazugságról, szexről. Fő kérdése az volt, hogy vajon miért olyan nehéz az embernek megtalálnia valódi társát, mi a baj manapság a párkapcsolatokkal, és miként lehetséges ebben a korban, mikor minden a kommunikációról szól, hogy egyre nehezebben értjük meg egymást?

Nekem nagyon tetszett ez a könyv, sok érdekes és új dolgot olvastam, és másként tekintek az emberi kapcsolatokra. Ha valakit érdekel ez a téma, akkor nyugodt szívvel ajánlom neki ezt a könyvet, és szinte garantálom, hogy tetszeni fog neki.

Csutora Csilla – Pécsi Apáczai Csere János Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium, Alapfokú Művészeti Iskola, 12.c

hirdetés

Hirdetés