Kötelező lesz általános iskolában a közlekedési alapvizsga, mutatjuk a tesztkérdéseket!

Két hét múlva már minden 4. és 5. osztályosnak közlekedési vizsgát kell tennie. Az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda szerint ezzel a cél, hogy a gyerekek tudatosabban és biztonságosabban mozogjanak a hétköznapi forgalmi szituációkban. 

hirdetés
Uránia Mozi

A 4-5. osztályosoknak kötelező lesz a teszt, a 6-7. évfolyamokon pedig ajánlott. A vizsgára felkészítő munkafüzet nyomtatott verziója eddig közel 380 ezer általános iskolás diákhoz jutott el. Az első tesztelések március 1–12. között lesznek.

A vizsga a 4-7. korosztályos tanulók számára lesz elérhető, de a gyakorló kérdéssort már most bárki kitöltheti online.

A vizsga a Közlekedő kisokos oktatófüzeten alapul, amelynek legfontosabb célja, hogy akár az iskolákban tanórákon, akár otthon a gyerekek minél több ismeretet kapjanak a közlekedési szabályokról a biztonságosabb önálló közlekedés érdekében.

A diákok a közlekedési tudáspróbának március 1–12. között hetente egyszer futhatnak neki, és a sikeresen teljesítő, legalább 80 százalékos eredményt elérő tanulók névre szóló tanúsítványt kapnak. Ha valakinek nem sikerül teljesíteni a tudáspróbát március elején, akkor a tavaszi szünet után, április 19–30. között újra próbálkozhat.

Kiemelt képünk illusztráció.