Németh Anna Dorottya: Semmi sem az, aminek látszik

Este 11 óra van, Marci könnyeivel küszködik az ágyában. A szobában teljes sötétség van, egy érzelmesebb, megfogalmazott síkban remek metafórája lehetne ez Marci szívének, ami pontosan 4 évvel és 2 hónappal ezelőtt borult sötétségbe, amikor az apja először verte meg részegen.

Ma szintén ez történt.

Elkeseredettség, csalódás és düh kavarog benne.

Hogy lenyugodjon végigpörgeti az instáját: csupa boldog ember!

Ettől Marcinak az az érzése támad, innen nem maradhat ki. A galériáját átnézi, végül megtalálja azt a szépen beállított kondis, tükör előtt bicepszelős képet, amit keresett. Kicsit nehéz bepötyögnie, hogy #workhard, mert a szeme még duzzadt, de végül sikerül és máris jobban érzi magát.

Petra egy ideje nem mert tükörbe nézni, mert a hasán dudorodó háj mindig megijeszti. Hónapok óta csak salátát eszik, de valamiért nem tud fogyni. A 172 centijéhez persze azt mondják, nem sok az 50 kiló, de ők csak kegyesen hazudnak. Tudja, hogy lehetne jobb formában is. Ezért, bár most is mardossa az éhség, inkább az instát pörgeti. Marci tegnap este új képet rakott ki!

Micsoda teste van! Ő bezzeg biztos jobban figyel az alakjára, és nem jönnek rá falási rohamok.

Igen, mostantól én is komolyabban veszem az ügyet – gondolja Petra.

Ma már a diétásöntetet fogom rakni a salimra, bár pocsék íze van. De megteszem! Hadd lássa a világ! És már posztolja is a mosolygós szelfijét, amin csak a sminkelt arca és az újfajta sali látható, a hasa természetesen nem látszik.

A busz zötykölődik, de Lili nem esik el, már megszokta, minden hétvégén ezzel a tragaccsal megy haza Mohácsra a koleszból.

Nem bánja a kényelmetlenséget, mert minden egyes percet imád, amit a családjával tölthet és nem az osztályával. Amióta Petra, az új lány megérkezett az osztályba, már nem tud barátkozni senkivel. Sosem számított igazán menőnek, de amióta ez a topmodell alkatú Petra nyilvánosan cikizni kezdte a súlya miatt, a barátai elfordultak tőle. Azóta a szobatársai az új legjobb barátai, ők hívták el először inni is.

Eleinte csak a vicces szédülés miatt csinálta, aztán rájött, hogy a 3. fröccs után a lélekfájdalmait is elfelejti.

Emiatt megéri pár órával később a wc-ben hányni és a másnap sem olyan elviselhetetlen pár fájdalomcsillapítóval. Az ivászat 17 éves létére a hétköznapjai részévé vált. A jegyei romlottak, a távolabb élő szülei nem tudták mire vélni.

Ezért Lili éppen azon gondolkodik a buszon, hogyan fogja magát otthon kimagyarázni. Fél kézzel nézegeti az instát közben. Marci képét belájkolja, Petráét sokáig elnézi. Micsoda mosolya van annak a lánynak! Lili irigykedve írt oda 5 db szívecskés emojit meg egy tüzet. És, hogy megmutassa, ő sincs ám egyedül, kiposztolja az egyik koleszos dorbézolás közben készült csoportképet, ahol kezében vodkával nevet a kamerába.

Én meg csak ülök itthon és pörgetem az insta feedemet. Még várna rám tanulnivaló és 2 beadandó, de nincs hozzá lelkierőm.

Teljesen letaglóz a tény, hogy tényleg mindenkinek jobb élete van nálam.

Marci az új képén 10/10, Petra pedig kifogástalan mosollyal pózol a salátájával. Bezzeg én ma megettem egy fél tábla csokit. Basszus! Még Lili is!

Ebben a pillanatban rakott fel egy bulizós pic-et.

Magamról nem tudom, mikor szórakoztam egy igazán jót fesztelenül.

Úgy látszik, itt csak velem van a baj, csak nekem jutott elcseszett élet, mert én egy elcseszett ember vagyok. Persze ezt el kell titkolnom Marci, Petra és Lili, és az összes ember elől, mert mégis mit szólnának hozzá? Így tehát én is kezembe veszem az ecsetet és egy tökéletes maszkot festek magamnak. Mindenki elhiszi, mindenki lájkolja. Ha ránézek a posztjaimra, már csak én tudom, hogy semmi nem az, aminek látszik.

Németh Anna Dorottya – Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma és Kollégiuma, 12.D

hirdetés