Nyári munkában gondolkozol, de nem mersz belevágni? Itt a motiváció!

Megkérdeztünk pár fiatalt a nyári munkáikról. Hogyan fér bele a munkába a szórakozás, mennyire vannak megelégedve a munkahelyükkel, és hogy miért pont azt a helyet választották. Vannak, akik egyszerűen csak beszálltak a családi vállalkozásba nyáron, így segítenek otthon és jutnak zsebpénzhez; mások pedig diákszervezeteken keresztül vállaltak munkát a nyárra.

– Én otthon segítek a családi vállalkozásunk papírmunkáiban. Szeretem ezt csinálni, illetve örülök, hogy a családom válláról le tudok venni egy kis terhet. Természetesen mindig megjutalmaznak egy kis zsebpénzzel.

– Én diákszervezeten keresztül vállaltam munkát. Címereztem. Először nagyon féltem tőle, hogy vajon milyen is lehet. Pozitív tapasztalataim vannak. Nagyon jó a társaság, egészen vállalható a munkaidő, és jól jön egy kis pénz ahhoz, hogy el tudjak menni szórakozni a barátaimmal.

– Én idén, a tavalyi évhez hasonlóan ácsmunkát vállaltam. Ezen kívül rendszeresen járok fociedzésekre és hetente van két meccsünk, innen kapok pénzt. Örülök, hogy azt csinálhatom, amit szeretek. Talán mondhatom azt, hogy a jelenlegi munkám a hobbim?

– Én Sellyén, a strandon dolgozom. Nem a pénz miatt, hanem egyszerűen szeretem csinálni, szeretem, hogy segíthetek. Jó élményekben gazdagodom, és viszonylag közel is van a lakóhelyemhez, aminek kifejezetten örülök.

– Én a nyáron egy gyárban dolgoztam, szervezeten keresztül. Háztartási gépekhez szereltem biztonsági kapcsolókat, többnyire kávéfőzőkhöz. Szerettem ezt csinálni, 6 és 8 órában dolgozhattam, meg voltam elégedve a fizetésemmel, sok diákmunkás volt, úgyhogy szereztem barátokat is.

– Én egy áruházláncnál dolgozom árufeltöltőként, ami nagyon tetszik. Számomra nagyon érdekes. Azt hittem, monoton lesz a munka, de rájöttem, hogy pont nekem való, imádok szöszmötölni a dobozokkal, szeretek pakolgatni. Meg vagyok elégedve a fizetésemmel, és teljesen belefér egy hétvégi buli. Csak ajánlani tudom.

Szinte mindenhol találkozhatunk diákmunkásokkal, főleg a nyári időszakban. Aki esetleg még nem talált jó munkát, de kedvet kapott valamihez a cikk alapján, ne habozzon sokáig!

Horváth Norman – a Kodály Zoltán Kollégium diákönkormányzatának elnöke

Hirdetés