Országos sikert arattak a pécsiek a Strandröplabda Diákolimpia döntőjén

Május 23-án, Budapesten rendezték meg a strandröplabda-diákolimpiai döntőjét. A PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Babits Mihály Gimnáziumát két leány csapat képviselte a VI. korcsoportos 4:4 elleni tornán – írják az iskola honlapján

hirdetés

A kategóriában országos szinten 39 csapat nevezett, melyeket 3-4 csapatos csoportokba sorsolták a szervezők, a reggel nyolc órakor kezdődő helyszíni regisztráció után.

Mindkét babitsos csapat sikeresen zárta a csoportmérkőzéseket és az azt követő keresztjátékot is. Az egyenes kiesési szakaszon is túljutva „B” csapatuk (Tolnay Szabina, Bandúr Boglárka, Deák Darina, Horváth Réka, Schmidt Viktória) 21:18-as, szoros mérkőzésben maradt alul a későbbi végső győztes Budakeszi Prohászka Gimnáziummal szemben.

Ez a végső elszámolásban 7. helyezést ért. „A” csaptuk (Peti Viktória, Karlóczy Maja, Gáspár Zolna, Szabó Patrícia, Bedő Enikő) a legjobb háromba kerülésért az örök rivális veszprémi Lovassy Gimnáziumot győzte le. Az 1-3. helyezés sorsát a szarvasi Vajda, budakeszi Prohászka, PTE Babits közötti körmérkőzés döntötte el. A Prohászka elleni első mérkőzésen szoros (2:1) küzdelemben alul maradtak a pécsi lányok, majd a Vajda Gimnáziumot 2:0 arányban legyőzve sikerült elnyerniük a II. helyezést.

Hirdetés