Ötezer hallgató folytathatja állami finanszírozásban tanulmányait, akik egyébként önköltséges képzésre kerültek

Novák Katalin szerint elképzelhető, hogy voltak, akik a távoktatás miatt nem tudták az elvárt teljesítményt nyújtani.

A családokért felelős tárca nélküli miniszter, a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs keddi ülése után tartott budapesti sajtótájékoztatón jelentette be, továbbra is állami finanszírozásban folytathatja tanulmányait az a nagyjából ötezer felsőoktatási hallgató, aki tavaly nem teljesítette a feltételeket, és önköltséges képzésre került át – írja a 24.hu az MTI alapján.

A cikk szerint Novák beszámolt arról is, hogy a kormány több mint 600 millió forinttal támogatja a Nemzeti Művelődési Intézet kezdeményezését, amely szerint szakköröket kell hirdetni azoknak, akiket érdekelnek a hagyományos magyar szakmák, mint például a gyöngyfűzés, a hímzés, a csipkeverés és a mézeskalácssütés.

A támogatásból háromezer, a szakmák elsajátítását segítő szakkör valósulhat meg 440 településen szeptember és április között. A program akár 16 ezer embert is megszólíthat – közölte a miniszter.

A miniszter kérdésre válaszolva azt is elmondta:

semmi nem indokolja, hogy a járvány elleni védekezés jelenlegi szabályait felülírják, és általános korlátozásokat vezessenek be.

A rendezvények szűk körénél most is előírás a védettségi igazolvány, de ezen körök bővítésére egyelőre nincs szükség. Hozzátette: a kormány oltási kampánya jelenleg is tart, a kampányban szakembereket kértek meg, érveljenek az oltás mellett – foglalta össze a lap.

hirdetés
Uránia Mozi