Új előadással várja a pécsi kicsiket a Bóbita Bábszínház

Ez a mese is úgy kezdődik, ahogy sok másik – de aztán igen furcsán folytatódik!

hirdetés

Így hangzik A harmadik sárkány című bábos játék beharangozója:

Hol volt, hol nem volt, a Szávaszentdemeter, Nagykikinda, illetőleg Nagybecskerek által határolt Bermuda-háromszögben, volt egyszer egy fiú. Ez a mese is úgy kezdődik, ahogy sok másik – de aztán igen furcsán folytatódik! Mert ez a mi fiúnk éppenséggel nem ilyen-olyan pokolfajzatokkal kényszerül megküzdeni, hanem a saját édesanyjával, akit persze egy ilyen-olyan pokolfajzat (név szerint: sárkány) térít rossz útra. S hogy ezt a mesét a Sárkány család tagjai keltik életre saját otthonukban, ahol mindig szól a muzsika és bábbá változnak a hétköznapi tárgyak? Kérem szépen, aki nem hiszi, nézze meg a saját szemével!

A nem mindennapi sárkányos mese írója és rendezője Markó Róbert, a darabot Csernák Norbert egyetemi hallgató, Arató Máté, Balog Zita Mária, Papp Melinda, Matta Lóránt, Komlóczi Zoltán mint vendég játsszák – a gyerekek nagy örömére.

A dramaturg Nagy Orsolya, a bábjáték látványtervezője pedig a Blattner Géza-díjas Grosschmid Erik. Cseri Hanna egyetemi hallgató szerezte a zenét, illetve ő a dalszövegíró is, a koreográfus Markó-Valentyik Anna.

A bemutató október 3-án, szombaton 16 órakor kezdődik.

A nagyjából 50 perces előadás a Kós Lajos teremben lesz.

A bábszínház műsornaptára ide kattintva tekinthető meg.