25 C
Pécs
hétfő, június 17, 2024
KezdőlapHírzónaPénzmosás: átalakított teherautón szállították a cigit, elkapták őket

Pénzmosás: átalakított teherautón szállították a cigit, elkapták őket

A Pécsi Járásbíróság a napokban elrendelte két férfi letartóztatását egy hónapra pénzmosás bűntettének gyanúja miatt.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsítottak egyike rendszeresen vásárolt jövedéki adózás alól elvont illegális dohánytermékeket, amelyeket kiterjedt vevőkörének értékesített, ebben élettársa is segédkezett. A férfi üzleti kapcsolatban volt a másik gyanúsítottal, aki több alkalommal, egy átalakított – rejtekhelyes – teherautóval az illegális dohányterméket szállított a lakcímére – írta a Pécsi Törvényszék sajtóközleményében.

Májusban intézkedésre került sor a gyanúsított lakcímén, ahol a két férfit kipakolás közben érte tetten a nyomozó hatóság. Több mint negyvenmillió forint értékű dohánytermék, illetve dohánygyártmány került lefoglalásra.

A szállítást végző gyanúsított az eddigi adatok szerint összesen több mint hatvanmillió forint értékben vitt dohánytermékeket a másik elkövetőnek és társainak.

Alaposan tartani lehet attól, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén a büntetőeljárásban résztvevő egyéb személyek befolyásolásával, megfélemlítésével veszélyeztetnék a bizonyítást, egyikük vonatkozásában a szökés, elrejtőzés veszélye is fennáll. Mindezek miatt a bíróság mindkét gyanúsított letartóztatását elrendelte – számolt be a törvényszék.

Az ügyész a bíróság végzését tudomásul vette, a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be, így a végzés nem végleges.

Fotó: illusztráció

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő